Bolletongersdei "Kealle boarnend" geopend

Wethouder Maarten Offinga moest donderdagmorgen kealle boarne om daarmee de Bolletongersdei officieel te laten beginnen.

Hij deed dit door één van de kalfjes van maatschap Kroondijk een fles met pas gemolken melk te geven.

Hij complimenteerde het stichtingsbestuur voor hun enthousiasme en inzet waarmee ze in een korte periode de organisatie van de jaarmarkt van de gemeente hadden overgenomen. Voorzitter Jan Galema benadrukte dat de verbinding tussen het agrarische karakter en de  stad Bolsward zoals dat vroeger  belangrijk moest worden in het feest. Maar ook het educatieve karakter in samenwerking met de scholen is een belangrijk onderdeel van het feest. Dat de jeugd weer ziet en weet waar het product van de boer vandaan komt.

Het stichtingsbestuur wil van de jaarlijkse feestdag een feest maken welke over drie dagen is verdeeld. Dit jaar wordt daarom naast de donderdag ook  de zaterdag meegenomen in het programma. Die dag zal in het teken van de jeugd staan. Naast een kinderbraderie zal er een huisdierenshow zijn en een spellen circuit door de stad.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.