Wethouder Offinga koopt stier op Bolletongersdeimarkt (video's)

Vandaag kwam wethouder Maarten Offinga naar Bolsward om de Bolletongersdeifeesten officieel te openen.

Hij deed dit nadat hij en voorzitter Jan Galema een toespraak hadden gehouden over de feesten. Hierbij gaf Galema aan Offinga de opdracht mee om snel iets te doen met het stadhuis van Bolsward. Na de toespraken was het tijd voor handel. Bolle “Bart” was de stier die gekocht mocht worden door Offinga. In eerste instantie ging het handjeklap met Galema. Maar de mannen bleven hangen op hun eerste bod en kwamen niet dichter bij elkaar.

Pas nadat Gerrit Jan Duiven de handel over nam van Galema kwamen de mannen dichter bij elkaar. Maar het was vooral Offinga die water bij de wijn deed en uiteindelijk afklapte op €950,-.

Intussen waren elders in de stad de handelaren volop bezig met een geheel andere manier van handel drijven. In de lange rij met kraampjes konden de boeren, burgers en buitenlui terecht om te kijken of er iets bij was wat de moeite waard was.

Foto:Petra Kroon


Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.