Wethouder Akkerman opent Gezonder Ouder Worden beurs en debatteert over ouderenzorg

Wethouder Gea Akkerman van Súdwest-Fryslân opent vrijdag 20 mei de tweedaagse GOW!Beurs (Gezonder Ouder Worden) in Sneek.

Na de opening gaat ze in debat met een aantal belangrijke spelers in de zorgsector over de toekomst van ouderenzorg in Súdwest-Fryslân. Deelnemers aan de paneldiscussie, naast de wethouder, zijn: Jack Thiadens, bestuursvoorzitter Antonius Zorggroep, Johan Krul, bestuursvoorzitter Patyna, Theo Bakker, Huisarts en transmuraal coördinator en Jelle Boomgaardt, Liaison manager De Friesland Zorgverzekeraar.

“De zorg aan en ondersteuning van ouderen is nog erg versnipperd. Er zijn veel zorgverleners, bedrijven, instanties en gemeenten betrokken bij dit onderwerp. Het is belangrijk dat we elkaar weten te vinden en zo goed mogelijk samenwerken. Deze beurs brengt al deze partijen samen. Voor onze inwoners dus een mooi moment om een goed overzicht te krijgen van de verschillende mogelijkheden om gezonder ouder te worden”, licht Akkerman toe.

Akkerman vervolgt: “De meeste mensen willen zo lang mogelijk en zo gezond mogelijk in hun eigen huis blijven wonen. Passende huisvesting met de juiste zorg en begeleiding is een basisvoorwaarde voor kwetsbare inwoners om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen en zoveel mogelijk regie te houden op hun leven. Daar richten we ons de komende jaren op. We ondersteunen uiteenlopende vrijwillige en professionele initiatieven die een belangrijke preventieve bijdrage leveren aan het gezonder ouder worden van onze inwoners. Het is nog wel een uitdaging om de vele initiatieven zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen.”

GOW!beurs
Steeds meer mensen, van alle leeftijden, zijn zich bewust van wat gezond leven en gezond ouder worden eigenlijk betekenen. Op de beurs zijn discussies, workshops, clinics, demonstraties en presentaties op het gebied van zorg, ondersteuning, beweging, voeding, wonen en vrije tijd. Inwoners kunnen vertegenwoordigers van de gemeente op verschillende plekken tegenkomen: aan tafel op het zorgplein om te horen wat de gebiedsteams voor hen kunnen betekenen, op het bewegingsplein met bijvoorbeeld workshops sportief wandelen en valpreventie en op het woonplein met Mijn Huis op Maat voor het veiliger en toekomstbestendig maken van woningen.

Daarnaast kunnen bezoekers voedingsadvies krijgen en zijn er interessante lezingen bijvoorbeeld van een consulent geriatrie van het Antonius Ziekenhuis over het vroeg signaleren van dementie, een dermatoloog die vertelt over huidkanker, een zangdocent legt uit waarom zingen gezond is en een notaris geeft tips. Ook zijn er schoonheidsspecialisten en pedicures aanwezig.

In het kort
Wat: Gezonder Ouder Worden beurs
Wanneer: Vrijdag 20 en zaterdag 21 mei, 10.00-17.00 uur
Waar: Tennishal Sneek, Molenkrite 130a
Toegang: Gratis
Parkeren: Gratis
Voor wie: Iedereen die geïnteresseerd is in gezonder ouder worden
Informatie: www.gezonderouderworden.nl

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.