Wethouder Akkerman hijst regenboogvlag en onthult regenboogbankje

 

Wethouder Gea Akkerman hijst samen met Kim de Vries, vertegenwoordigster van de Politie Noord-Nederland (team Sneek) en ondertekenaar van de alliantie LHBT-veiligheid Noord Nederland, de regenboogvlag. Daarnaast onthult wethouder Akkerman een regenboogbankje op het Schaapmarktplein.

 “Wij zijn sinds 2012 een LHBT-gemeente. Met de plaatsing van het regenboogbankje en het hijsen van de vlag maakt de gemeente symbolisch duidelijk dat iedereen in de gemeente gelijk en welkom is, ongeacht de geaardheid.Het bankje is op een zichtbare plek geplaatst en bedoeld om de acceptatie van LHBT-inwoners (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders) te vergroten.”, aldus de wethouder.

 Intentieverklaring LHBT-veiligheid

Wethouder Akkerman (Súdwest-Fryslân) en wethouder Gijsbertsen (Groningen) hebben op dinsdag 17 mei 2016 namens beide gemeenten de intentieverklaring ‘Alliantie LHBT-veiligheid Noord-Nederland’ ondertekend. Daarin staat hoe alle deelnemers blijven werken aan de veiligheid en weerbaarheid van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders. De andere ondertekenaars waren COC Groningen/Drenthe, Platform LGTB Groningen, Discriminatie Meldpunt Groningen, antidiscriminatievoorziening Tumba en COC Friesland.

Een aantal punten uit de intentieverklaring is inmiddels uitgevoerd. Zo is er een training gegeven voor zorgprofessionals met als doel het herkennen van én omgaan met (multiculturele)-LHBT’ers. Daarnaast heeft de gemeente zich samen met COC Friesland en Tumba voorgenomen om via verschillende netwerken kennis te verspreiden over LHBT-veiligheid.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *