Westergoawei wordt veiliger

Bolsward-De vier gevaarlijke kruispunten in de Westergoawei worden definitief aangepakt, er is hiervoor een meerderheid in de Provinciale Staten.

Het gaat om de kruispunten Bolsward-Noord, Burgwerderhoek,Wommels zuid en Wommels Noord. Op deze verschillende kruispunten vielen de afgelopen jaren verschillende doden en gewonden. De verschillende dorpsbelangen hadden daarom al veel gesprekkengevoerd bij de verschillende politieke partijen en Statenleden. In totaal gaat de aanpak rond de 16 miljoen euro kosten. Voor ieder kruispunt zo’n 4 miljoen euro. Het geld voor de aanpak komt uit verschillende infrastructuurprojecten bij de provincie waar nu geld over is en daarom gebruikt kan worden voor deze gevaarlijke weg.

Zo zijn er bij de kruising Bolsward Noord in de periode van 2001 tot 2012 25 ongevallen gebeurd waarbij 11 dodelijke slachtoffers zijn gevallen, aldus gedeputeerde Poepjes.

De kruisingen Bolsward Noord, Burgwerderhoek en Wommels Noord worden ongelijkvloers van opzet zodat het verkeer elkaar meer niet kan kruisen. Wommels Zuid krijgt een andere aanpak. Het werk zal in 2016 van start gaan.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.