Westergoawei moet veiliger

18 gewonden en één dodelijk slachtoffer zijn er sinds 2011 gevallen op de kruisingen van de Westergoawei. Met name de kruisingen tussen Bolsward en Wommels Noord staan bekend als gevaarlijk.

Daarom willen een groot aantal dorpsbelangen uit Littenseradiel en Súdwest-Fryslân dat deze kruispunten zo snel mogelijk aangepakt worden en veiliger worden voor het verkeer. Aanstaande donderdag komen verschillende Statenleden naar de besloten bijeenkomst die een werkgroep heeft voorbereid. 

Het doel van de middag is het onder de aandacht brengen van de onveilige oversteken en de politici bewust maken dat er op korte termijn iets moet gebeuren om de ongevallen te voorkomen. Om de politici hier bewust van te maken wordt een presentatie gehouden door een verkeersdeskundige, verteld een politieagent over de ongevallen, komt een verhaal van een slachtoffer aan de orde en wordt tot slot een bezoek gebracht aan de kruisingen.

(Foto Hendrik Jellema)

Overzicht van onze berichtgeving rondom de ongevallen op de westergoawei

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.