Westergo wint uit van Joure

Het einde van de zaalcompetitie komt alweer in zicht en voor Westergo is deze fase belangrijk, vooral het duel van 4 maart tegen Joure en in Joure zou eigenlijk gewonnen moeten worden.

Beide ploegen begonnen wat aftastend want er stond dus echt wel wat op het spel, maar daarna bleek al snel dat Westergo de betere ploeg was. Echter, door niet genoeg controle in het begin en wat onnodige verdedigingsfouten, kon Joure redelijk in het spoor blijven  en tot aan ongeveer de 11e minuut werd er om en om gescoord: 3-3. Toen nam Westergo het initiatief in handen en liep uit naar 3-6. Toch was er bij de ruststand nog van alles mogelijk, want hoewel vlak voor rust de 7e treffer gescoord werd, kwam Joure door een tegentreffer in diezelfde minuut nog bijna naast het team van Henk Steunebrink: 6-7.

In de 2e helft slaagden de Bolswarders erin de marge groter te maken en die marge was na 20 minuten spelen zelfs 5 doelpunten: 10-15. De wedstrijd werd er niet gezelliger op: Joure ging steeds fysieker spelen en de scheidrechter liet veel te veel toe. Westergo liet zicht hierdoor meeslepen, niet zo zeer in het fysieke spel, maar de Bolswarders lieten zich overdonderen en dat ging ten koste van de concentratie.  Dat Joure ook voor de punten knokte was begrijpelijk, want beide teams hadden evenveel punten verzameld en winst was echt belangrijk in deze voorlaatste wedstrijd. De eindfase was hectisch: de thuisploeg kwam steeds dichterbij en de marge was geslonken naar 2 treffers: 15-17. Er waren toen nog een kleine 5 minuten te spelen en in principe kan er dan nog vaak gescoord worden. Joure scoorde in de 26e minuut nog wel 16-17, maar daar bleef het bij. Narrow escape dus.

Doelpunten: Johannes Miedema 6, Hedzer Eringa 3, Sytse Piter Bras 3, Ype Bonnema, Tjitske van Dijk, Mirna Feddema, Michelle Dijkstra en Dieuwke de Boer elk 1.

Westergo sluit de zaalcompetitie zaterdag 11 maart af in  thuishal de Middelzee. Tegenstander is Pallas’08 uit Leeuwarden en de wedstrijd begint om 20.20 uur.

A1 verloor in Nieuwehorne met 13-10 van Udiros A1.

C1 speelde in Akkrum tegen Mid Fryslân C4 en won met 1-7. Doelpunten: Amarins 2, Maaike 1, Theis 1, Aaliyah 1, Jelmer 1 en Claudia 1.

D1 speelde in Balk tegen DTG D1 en won met 3-7. Doelpunten: Suzanne 3, Martijn 2, Julia 1 en Iris 1.

E1 speelde ook in Balk en wel tegen Harich E1. Ook hier ging de winst naar Westergo: 9-12. Doelpunten Mare 5, Syrk 3, Stefan 2, Jannique 1 en Carlijn 1.

E2 speelde in Wolvega tegen SIOS E4 en ook E2 won: 2-7. Doelpunten Shyvana 3, Janieke 2, Ymke 1 en Hidde 1.

F1 speelde ook in Balk en stond tegenover Harich F2. Ook hier winst voor Westergo; het werd 8-11. Betrous scoorde 3 keer, Liset 3 keer, Ytsen 3 keer en Jordan 2 keer.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.