Westergo wint uit in IJmuiden

Westergo 1 deed goede zaken zaterdag thuis tegen DKV uit IJmuiden. In het eerste duel in de sporthal in IJmuiden trok Westergo destijds aan het kortste eind, maar nu was Westergo, vooral in de 2e helft, oppermachtig.

Liset en Jordan hadden de eer pupil van de week te zijn en toen zij de wedstrijd “voor geopend”  hadden verklaard kon het team van Henk Steunebrink beginnen aan de klus die recht zou geven aan een vastere plek in de middenmoot, mits er gewonnen zou worden uiteraard.

Westergo ging voortvarend van start en bouwde vlot een 4-0 voorsprong op. Zo nu en dan pakten de gasten ook een doelpuntje mee, maar Westergo bleef steeds aan de goede kant van de score. Dit resulteerde in een vrij normale 9-4 ruststand. De 2e helft was wat scoren betreft en stuk spectaculairder.

Na de rust werd er weliswaar eerst gescoord (al na 12 sec.) door de bezoekers, 9-5 dus, maar in de volgende fase kon Westergo de voorsprong gemakkelijk uitbouwen; pas bij de stand 20-5 moest men een tegentreffer incasseren. Dit geeft wel aan dat de Bolswarders goed bij de les waren en geconcentreerd bleven korfballen én dat men de kansen in dit duel goed afmaakte. Bij de stand 23-7 leek DKV aan een inhaalrace te beginnen want binnen 2 minuten werd er 3 keer gescoord: 23-10. Maar met zo’n comfortabele voorsprong was er niets aan de hand voor Westergo en het bleef ook bij die 3 tegentreffers. De eindstand werd bepaald op maar liefst 26-10.

Doelpunten: Johannes Miedema 7, Michelle Dijkstra 6 ( 4 strafw.), Franck Kort 3, Sytse Piter Bras 3 ( 1 strafw.), Hedzer Eringa 2, Tjitske van Dijk 1, Mirna Feddema 1, Nathalie Hazeleger 1, Dieuwke de Boer 1 en Ype Bonnema 1.

B1 speelde uit tegen Deinum B1 en won met 2-6. Rins scoorde 3 keer, Tsjalling 2 keer en Gemma 1 keer.

C1 stond thuis tegenover Mid Fryslân C4 en verloor met 3-5. Bouke maakte 2 doelpunten en Jelmer 1.

C2 speelde ook uit in Deinum, tegen Deinum C1 en verloor met 5-1. Daniëlle redde de eer.

E1 nam het in Goredijk op tegen LDODK E5 en daar werd het 1-11. Emma scoorde 6 keer, Mare 4 keer en Carlijn 1 keer.

E2 ging bij de buren in Sneek op bezoek en won daar met 3-10 van de Waterpoort E1. Janieke scoorde 6 keer, Ymke 3 keer en David 1 keer.

E3 was de 3e ploeg die in Deinum speelde, tegen E1.  Westergo won met 3-9 na doelpunten van Anna 5 en Syrk 4. Er waren veel doorloopdoelpunten bij en Anna en Syrk konden die kansen zo goed afmaken omdat Marelijne de bal zo goed aangaf.

F1 won in Gorredijk met 9-16 van LDODK F2. Liset scoorde 4 keer, Niekee en Jordan ook; Ytsen, Mats en Betrous elk 1 en Martijn maakte zijn eerste doelpunt.