Westergo wint thuis eenvoudig van Thrianta

Afgelopen zaterdag moest Westergo het thuis opnemen tegen middenmoter Thrianta uit Hoogeveen.
Volgens trainer/coach Henk Steunebrink zou het mogelijk moeten zijn om eindelijk weer eens wat punten te pakken, maar daar zag het lange tijd niet naar uit. Westergo was duidelijk wel de betere ploeg, maar óók in het missen van kansen.  De Bolswarders konden de bal lang in bezit houden, prima aanvallen opzetten, maar de afwerking was erg slecht. Thrianta kon daardoor bij blijven en halverwege de eerste helft zelfs een voorsprong opbouwen: 4-6.
Toch lukte het Westergo om in de laatste 4 minuten de ruststand een gelijke stand te laten zijn: 7-7.
Na de thee kon Thrianta tot 10-10 in het spoor van Westergo blijven; daarna werd er door de thuisploeg veel gemakkelijker gescoord en de eindstand gaf duidelijk aan wie de best korfballende ploeg was: 18-11. Was men wat zuiverder geweest in de hele wedstrijd dan waren 30 doelpunten haalbaar geweest.
Score: Hanneke Buma 6, Johannes Miedema 5, Tjitske van Dijk 3 (2 strafw.) Sytse Piter Bras 2, Bas Bosma 1 en Ype Bonnema 1.
In de stand is een wijziging gekomen, omdat koploper de Waterpoort met 19-17 verloor van Quick ’21. Staat Quick’21 nu bovenaan (10 uit 6) en de Waterpoort staat 2e (9 uit 6). Westergo klom van plaats 7 naar plaats 5, TdeK won van DTG (21-15) en staat nu 3e (8 uit 6). De 4e plaats is voor EKC uit Emmen, ondanks verlies bij Sparta met 16-14. Sparta en Thrianta hebben, net als Westergo, 4 punten, DTG sluit de rij met 3 punten uit 6 wedstrijden.
Westergo 2 speelde tegen een combiteam van Emmeloord/Marknesse en wel het 5e team. In dit duel klopte alles, lukte alles en dat gaf de ruststand eigenlijk al aan: 2-10. Na de thee werd er nog meer gescoord; door de thuisploeg weliswaar slechts 1 doelpunt, maar Westergo maakte er nog 15. Eindstand 3-25. Alle spelers scoorden: Josina 5, Bas 4, Franck en Annamarieke elk 3, Marleen, HarmJan en Stefan elk 2, Mireille, Vincent en Mirna elk 1.
Het midweekteam moest worden aangevuld met maar liefst 5 junioren. Na een leuke en vooral ook spannende wedstrijd werd het in Boelenslaan tegen Boelenslaan MW een nipt verlies voor Westergo
14-13. Mariska  scoorde 5 keer, Jetske2 keer, HarmJan, Stefan, Vincent, Marleen, Klaske en Sander elk 1 keer.
A1 won thuis met 9-3 van Joure A1.
B1 verloor In Marknesse met 12-6 van Marknesse B1. Doelpunten: Rins 2, Tsjalling 2, Manon 1 en Irene 1.
C1 won met 3-5 van Wêz Warber C2.
C2 speelde thuis met 2-2 gelijk tegen Boelenslaan C1. Hansje en Ilko scoorden.
D1 verloor in Dokkum van de Granaet D1: 4-1. Theis maakte het doelpunt.
E1 verloor in Spannum met 5-3 van Spannum E1. Carlijn maakte alle 3 de doelpunten.
F1 verloor ook in Spannum, met 8-5 bleven de punten daar. Emma scoorde 2 keer, net als Mare, en Lieke maakte 1 doelpunt.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.