Westergo wint ruim van Lintjo

In het begin van de zaalcompetitie was het stuivertje wisselen, dan weer stond Westergo bovenaan, dan weer Invicta.

Er kwam een 3e kaper op de kust en dat was de Granaet uit Dokkum. Vorige week verloor Westergo nipt van de Granaet en het afgelopen weekend verloor Invicta met 15-17 en hoewel nog niet eens de helft van deze competitie erop zit lijkt het er toch op dat het tussen deze 3 teams zal gaan. Maar wellicht is dat iets te voorbarig.

Westergo speelde zaterdag tegen Lintjo en op papier zou Westergo dit duel gemakkelijk moeten kunnen winnen, maar het woord onderschatting heeft altijd een beladen klank. Lintjo sprokkelde toch punten bij elkaar en de opdracht van trainer/coach Henk Steunebrink was dan ook dat Westergo vol aan de bak moest en niet moest verslappen. Dat lukte de eerste helft nog niet echt: er waren volop kansen, maar het rendement was te gering en de ruststand was dan ook mager: 4-7.

In de tweede helft moest men meer focussen op de kansen en dat had meteen effect: de voorsprong werd snel uitgebreid naar 6 treffers en toen gingen de koppies bij Lintjo zichtbaar naar beneden en Westergo kon vrijuit korfballen en won met 9-20. Een prima afsluiting van 2015; op 9 jan. 2016 komt Invicta naar Bolsward (19.00 uur) en dat wordt een heel belangrijk duel.

Doelpunten zaterdag: Hanneke Buma 7, Johannes Miedema 6, Annamarieke Bras 3, Ype Bote Bonnema 2, Franck Kort 1 en Paula Botermans 1.

DWA/Argo versloeg MN&W met 21-14 en Harkema won met 22-11 van DTS.

Stand:

1. De Granaet 6-10 5.

2. Westergo 6-10

3. Invicta 6-9

Westergo 2 versloeg Olympia 3 in Buitenpost met 6-8, een magere score. Doelpunten Judith de Boer 3, Mireille Wolthuizen en Bas Bosma elk 2 en Hedzer Eringa 1.

A1 verloor met 12-9 van de Wâlden A3. Jesper en HarmJan scoorden elk 3 keer, Catharina 2 keer en Ype 1 keer.

B1 verloor thuis met 3-6 van WWC B2. Doelpunten: Rins, Tsjalling en Anoek.

C1 verloor met dezelfde cijfers van Donkerbroek C1. Nova, Aaliyaa en Daniëlle scooreden elk 1 keer.

D1 won thuis van de Granaet D3 met 7-1. Doelpunten: Betül 3, Theis, Jelmer, Jellyna en Anke elk 1.

E1 verloor met 3-12 van Donkerbroek E2. Ymke maakte 2 doelpunten en Carlijn 1.

E2 boekte heel knap de eerste overwinning. De Pein E2 werd daar de dupe van; het werd in Bolsward 8-6 en de doelpunten kwamen van Hidde 3, Jannique 2, Stefan 2 en Syrk 1.

F1 kon het niet bolwerken tegen Heerenveen F2: 0-21.