Westergo wint in Amsterdam

Westergo heeft de punten hard nodig en zaterdagmiddag hadden de Bolswarders dé kans om die broodnodige punten te pakken, want het team van Henk Steunebrink moest in Amsterdam spelen tegen de hekkensluiter met dezelfde naam als onze hoofdstad Amsterdam.

De thuiswedstrijd had Westergo destijds gewonnen, dus men ging vol goede moed, met 2 invallers voor de afwezige Sytse Piter Bras en Michelle Dijkstra, richting Noord Holland. De invallers waren Ype Bonnema en Tjitske van Dijk, vorig seizoen nog spelend in Westergo 1.

Westergo opende de score, maar A’dam kwam redelijk snel langszij. Daarna hadden de Bolswarders het beste van het spel en  al vlot was er een behoorlijke marge opgebouwd: 2-8. Die marge van 6 treffers stond ook nog op het scorebord toen de pauze was aangebroken: 4-10. Duidelijk was toen al wel dat Westergo dit duel winnend af zou móeten sluiten.

Ook na de pauze bleef Westergo lang goed bij de les en de ruime marge bleef in tact. Toch lukte het Amsterdam om ongeveer halverwege die 2e helft de achterstand terug te brengen tot slechts 2 doelpunten.  In een kleine 3 minuten veranderde de stand van 8-13 in 11-13 en dat bood weer mogelijkheden voor de thuisploeg. Gelukkig herpakte  Westergo zich, bleef daarna alerter en middels een benutte strafworp en een afstandstreffer werd het 11-15 en, hoewel Amsterdam nog een paar keer de korf vond, kwam de overwinning voor Westergo in de eindfase niet meer in gevaar. De eindstand werd bepaald op 13-16 en Westergo nestelt zich daarmee vaster in de middenmoot van 3C.

Doelpunten: Hedzer Eringa 5 ( 2strafw.), Johannes Miedema 4, Tjitske van Dijk 3 (1 strafw.),  Ype Bonnema 2 en Dieuwke de Boer 2.

Zaterdag 28 jan. speelt Westergo om 19.15 uur in de Middelzee tegen DKV uit IJmuiden.

A1 speelde in Leek tegen Rodenburg A1. Westergo won met 9-14. Doelpunten HarmJan 4, Mariska 4, GeertJan 2, Amarins 2, Jesper 1 en Klaske 1.

B1 kreeg Boelenslaan B1 op bezoek. Ook hier ging de winst naar Westergo: 7-5. Doelpunten: Gemma 2, Manon 2, Ids 1, Maayke 1 en Elmar 1.

C1 speelde thuis tegen CSL C2 uit Stiens. CSL nam de punten mee naar huis: 6-9. Doelpunten: Theis 2, Amarins 1, Grady 1, Claudia 1 en Douwe 1.

C2 kreeg WWC C1 op bezoek. Westergo won met 4-2 na doelpunten van Renske, Jellyna, Sheval en Naïka.

D1 won thuis nipt van Olympia D1: 7-6. Doelpunten Martijn 3, Iris 2, Amarins 1 en Suzanne 1.

E1 won thuis met 9-7 van Mid Fryslân E2. Doelpunten: Mare 3, Stefan 2, Syrk 2 en Emma 2.

E2 verpletterde thuis Wêz Warber E1. Het werd maar liefst 14-1. Jannieke 5, Ymke 4, Shyvana 2, David 2 en Amarins 1.

E3 speelde thuis tegen Mid Fryslân E6 en daar werden de punten verdeeld: 6-6. Doelpunten: Mare 4, Lieke 1 en Elena 1.

F1 kreeg Oerterp/VKC F2 op bezoek. Ook hier een dikke uitslag: 18-8. Doelpunten: Liset 8, Jordan 5, Ytsen 2, Mats 2 en Betrous 1.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.