Westergo wint eerste thuiswedstrijd zaalseizoen

In de eerste thuiswedstrijd in de zaal mochten de pupillen van de week, Emma van Dijk en Ymke van der Brug de wedstrijd openen, een hele eer altijd.

Samen met de supporters konden de meisjes genieten van een spannende wedstrijd. Westergo was wel de betere partij, maar tegenstander DWA/Argo kon toch óf in de buurt blijven óf weer in de buurt komen. Westergo kende n.l. regelmatig een doelpuntloze periode en daar maakten de Groninger korfballers uit Winsum dankbaar gebruik van. De aansluiting wilde echter maar niet komen, hoewel DWA/Argo er tot het einde voor bleef gaan.

In de 3e minuut viel het eerste doelpunt, maar Westergo verzuimde de kans te pakken om op 2-0 te komen door een toegekende strafworp te missen. Ook miste men in die fase veel andere kansen en het was dan ook wachten op de gelijkmaker. En die viel in de 10e minuut. In de volgende fase werd er elke minuut gescoord; Westergo liep uit naar 5-1, DWA/Argo kon de achterstand steeds iets kleiner maken, maar er bleef steeds een marge van minimaal 3 treffers. In de 20 minuut was de stand 8-4 en die marge van 4 stond ook nog op het scorebord toe de pauze aanbrak: 9-5. Opmerkelijk: in de laatste 10 minuten maar 2 doelpunten….. net als in de eerste 10 minuten.

Na de pauze vergrootte Westergo de voorsprong naar 11-5, en halverwege die 2e helft werd de marge zelfs 7 treffers (14-7) maar toen stokte het scoren aan Westergo-zijde weer voor enige tijd en DWA/Argo kwam terug tot 14-11. Gelukkig scoorde Westergo op cruciale momenten wel weer; DWA/Argo bleef knokken, leek soms de kans te ruiken op meer, maar de gelijkmaker zat er niet in: de eindstand werd 19-16. Doelpunten: Johannes Miedema 6, Tjitske van Dijk 4 (1 strafw.), Hanneke Buma 3, Paula Botermans 2, Ype Bonnema 2, Hedzer Eringa 1 en Sytse Piter Bras 1.

Invicta is ook nog ongeslagen, staat nu 1e in de poule op grond van een iets beter doelsaldo dan Westergo. In de middenmoot met 2 uit 2 staan de Granaet uit Dokkum, Harkema, MN&W uit Hijum en DWA/Argo. Nog puntloos na 2 wedstrijden zijn Lintjo en DTS. Op 21 nov. speelt Westergo in Surhuisterveen tegen DTS.

Westergo 2 wist ook te winnen: V&V 4 ging zonder punten terug naar Garijp.

A1 verloor thuis met 5-10 van de Granaet A1,.

B1 speelde in Easterein tegen WWC B2 en verloor met 5-2. Amarins en Ids scoorden.

C1 speelde gelijk tegen Harkema C2: 6-6. Hansje maakte 3 doelpunten, Nova 2 en Amarins 1.

D1 won in Stiens met 1-5 van CSL D2. Jelmer scoorde 2 keer, Ids, Bouke en Theis elk 1 keer.

D2 verloor thuis met 8-12 van Mid Fryslân D6. Amarins maakte 5 doelpunten, Iris 2 en Luke 1.

E1 verloot thuis met 1-10 van de Granaet E2. Carlijn redde de eer.

E2 moest de meerdere erkennen in Zunobri. Het werd in de Middelzee 0-10.