Westergo verliest

In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen verbaasde Westergo tegenstander EKC uit Emmen én het publiek door de zege toch te pakken na een zeer slechte 1e helft en een behoorlijke achterstand.
Zaterdag j.l. speelde Westergo tegen Sparta, in Zevenhuizen, een dorp onder de rook van Leek in het Groninger Westerkwartier. Sparta heeft in het verleden op een vrij hoog niveau gespeeld, maar het is voor een kleine gemeenschap steeds moeilijker om dat hoge niveau te behouden, daar grotere buur(t)-verenigingen erin slagen de talenten weg te “kápen”. Er is slechts een verschil van 1 letter, maar kópen is in de korfbalsport nl. nog niet aan de orde.
Johannes Miedema was afwezig deze keer en Hedzer Eringa heeft nog te veel last van een blessure; de vakverdeling werd aangepast aan deze situatie en dan is het toch even zoeken. Misschien was het mede daardoor dat Sparta een voorsprong kon opbouwen (6-2) maar realistischer is het om op te merken dat de heren van Sparta erg zuiver waren in het afronden van de kansen. Westergo liet zich in de beginfase meeslepen in het snelle spel van Sparta, maar begon daarna rustiger het eigen spel te spelen en dat had resultaat: de achterstand was bij rust teruggebracht tot slechts 2 treffers: 10-8.
De opdracht die trainer/coach Henk Steunebrink zijn team in de pauze gaf:  “Scoor 2 keer, en laat de wedstijd dan kantelen.” Dat leek te lukken: het werd 10-9, maar daarna sloeg er een bepaalde gelatenheid toe. De bezieling leek te ontbreken en in plaats van de gelijkmaker af te dwingen liet Westergo de kansen onbenut. Sparta kon daardoor vrij gemakkelijk uitlopen naar 16-9 en toen was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Een goed slotoffensief maakte de stand iets dragelijker, maar de winst was niet meer binnen handbereik: 16-12 werd de eindstand. Doelpunten: Hanneke Buma 3, Ype Bonnema 3, Bas Bosma 3, Michelle Dijkstra, Tjitske van Dijk en Sytse Piter Bras elk 1.
Op 12 sept. krijgt Westergo Quick’21 op bezoek. De wedstrijd begint om 15.30 uur.
Westergo 2 pakte wél de 2 punten door thuis met 12-8 te winnen van Emmeloord/Marknesse 4. Na een prima eerste helft volgde een veel mindere 2e helft, maar de opgebouwde voorsprong was zo groot dat Westergo zich die slechte 2e helft kon permitteren. Doelpunten: Judith 3, Mireille, Marleen en GeertJan elk 2, Annamarieke, Nathalie en Michel elk 1.
De wedstrijd van A1 werd afgelast;
B1 speelde thuis tegen Marknesse B1 en won met 7-5. Doelpunten Amarins Spijksma 3, Tsjalling Sieperda 2, Maayke Schraa en Ilko Sybesma elk 1.
C1 kreeg een combinatieteam van Wêz Fluch/Wêz Warber op bezoek: t.w. C2. De bezoekers kwamen er niet echt aan te pas: het werd 6-0, o.a. door doelpunten van Maaike de Boer 2, Esmee Sybesma, Ilko Sybesma, Elmar Colly en Nova Jansen elk 1.
De wedstrijd van C2 ging niet door, maar D1 speelde wél: thuis werd er verloren van de Granaet D2 uit Dokkum: 3-8. Jelmer Boersma, Anke Sieperda en Ids Foekema scoorden elk 1 keer.
D2 speelde in Damwoude tegen WIK’34 D1 en werd daar kansloos verslagen: 16-2.
E1 nam het thuis op tegen Spannum E1. Spannum won: het werd 2-8. Voor Westergo scoorden Stefan Liemburg en Mare van Helvoort.
F1 speelde ook thuis en ook tegen een team van Spannum, F1. Het werd spannend…. Westergo won uiteindelijk met 9-8. Doelpunten: Carlijn Cuperus 6, Elena Palali 3 en Lieke Ettema 1.