Westergo verliest van Waterpoort Sneek

Westergo was dit weekend vrij maar op 23 april speelde het team van Henk Steunebrink thuis de return tegen buurvereniging de Waterpoort uit Sneek. 

Dat het moeilijk zou worden tegen de koploper was wel ingecalculeerd, maar “Wat moet je ervan zeggen?” verzuchtte de trainer toen hij gezien had dat  er veel te veel kansen werden gemist, vooral in de eerste helft en dat onder die kansen ook 2 strafworpen vielen. Want in de beginfase deden de Bolswarders het zo slecht nog niet. Na een 0-2 achterstand te hebben weggewerkt werd er zelfs nog heel even een kleine voorsprong opgebouwd: 3-2. Maar daarna was het de Waterpoort die aan zet bleef en de Sneker ploeg liep gemakkelijk uit naar 3-8 omdat er o.a. goed gebruik gemaakt werd van de rebound.

Ook na de pauze werd het nimmer nog spannend; de Waterpoort kon de voorsprong behouden en trok uiteindeljk met 15-21 aan het langste eind. Doelpunten Westergo: Johannes Miedema 4 ( 1strafw.) , Hanneke Buma 4 (1 strafw.), Tjitske van Dijk 2, Bas Bosma 2, Mirna Feddema, Michelle Dijkstra en Hedzer Eringa elk 1. — DTG en Sparta wonnen  beide hun duels en Westergo moet er nog even vol voor gaan, want hándhaven in de 2e klasse, dat is wat men wil.

Westergo 2 deed het beter: in Mid Fryslân werd op eigen terrein met 3-16 verslagen. Doelpunten: Bas 4, Marleen 4, Stefan 2, Josina 2, Mireille 2, Nathalie 1 en Piter 1.

Het midweekteam verloor met 12-18 van Wordt Kwiek MW. Nikky scoorde 7 keer, HarmJan 3 keer, Dieuwke en Franck elk 1 keer.

A1 speelde uit tegen Mid Fryslân A2; het werd 5-4, met doelpunten van Jesper 2, Dieuwke en GeertJan elk 1.

B1 stond uit tegenover WWC B2 en won met 5-7. Doelpunten Maayke 2, Anoek 2, Manon 2 en Tsjalling 1.

C1 speelde uit tegen KIOS C3 en daar werd het 6-6. Doelpunten Aaliyah 3, Nova 2 en Ilko 1.

C2 kreeg TDK C1 op bezoek en ook in die wedstrijd werden de punten verdeeld: 2-2. Aaliyah en Maaike scoorden.

D1 kreeg it Fean D3 op bezoek. Het werd een nipte overwinning: 2-1 met doelpunten van Jelmer en Betül.

D2 deelde de punten met de Waterpoort D1: 6-6. Jellie scoorde 3 keer, Luke 2 keer en Iris 1 keer.

E2 speelde uit tegen WIK ’34 E2. Westergo won met 5-6. Syrk scoorde 3 keer, Stefan 2 keer en Hidde 1 keer.

E3 speelde uit tegen TFS E1 en verloor net met 4-3. De doelpunten werden allemaal gemaakt door Syrk.

F1 speelde in Wykel tegen DTG F1. Het werd 16-8. Syrk 3 doelpunten,  Liset 2, Niekee 1, Jordan 1 en David 1.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.