Westergo verliest uitwedstrijd in Enkhuizen

Westergo 1 speelde in Enkhuizen tegen DTS en begon prima aan het duel. Binnen 10 minuten stond de ploeg uit Bolsward op een 0-5 voorsprong na treffers van Herzer Eringa 2 keer, Sytse Piter Bras, Nathalie Hazeleger en Mirna Feddema.

Na een tegentreffer scoorde Johannes Miedema en dat doelpunt zorgde voor opnieuw een marge van 5. Toe begon DTS met een tegenoffensief en dat had resultaat: de stand werd 7-7. De 7e treffer kwam opnieuw van Johannes.

Na zo’n inhaalrace krijgt een ploeg vaak vleugels en dat ging ook op voor de thuisploeg: de achterstand werd omgebogen in een voorsprong en die werd niet meer uit handen gegeven. Het werd uiteindelijk 18-14 en dat was na zo’n flitsende start wel teleurstellend. Doelpunten van de 2e helft: Michelle Dijkstra 2, Johannes Miedema, HarmJan Tienstra, Franck Kort en Mirna Feddema (strafw.)

B1 speelde in Gorredijk tegen LDODK Fashion B4 en won met 4-9. Geen doelpuntenmakers bekend.

C1 won in Leeuwarden met 4-5 van Leeuwarden C1. Jelmer scoorde 4 keer en Maaike 1 keer.

C2 verloor in Grou met 10-0 van Mid Fryslân C3.

E3 verloor in Oostwold met 11-1 van OWK E1. Ook hier geen naam van degene die scoorde.

F1 won in Haulerwijk met 6-15 van Donkerbroek F1. Doelpunten van Jordan 7, Betrous 6 en Mats 2.