Westergo verliest thuis tegen Sparta

Het lukte Westergo 1 ook zaterdag thuis tegen Sparta uit Zevenhuizen niet om punten te pakken.

Wel kwam Westergo op 2-0, maar de bezoekers kwamen vrij snel langszij en scoorden ook vlot daarna de 3e treffer. Westergo kon wel de gelijkmaker nog scoren, maar daarna werd er een groter gat geslagen en de ruststand was 4-9.

Opvallend was dat er alleen gescoord was door het viertal dat in de eerste aanval begon……. en dat was ook het geval in de 2e helft. Het gat werd alleen maar vergroot en dichterbij dan 6 doelpunten verschil kwamen de Bolswarders niet. Het laatste doelpunt werd gescoord door de van een blessure teruggekeerde Sytse Piter Bras en dat was dan ook de enige treffer uit zijn vak. De eindstand was 11-21 en de rest van de doelpunten kwamen van Johannes Miedema 5, Franck Kort 4 en Mirna Feddema 1.

Op 15 okt. speelt Westergo tegen DTL uit Hantum; net als Westergo heeft DTL nog geen punten weten te verzamelen en de kans om de 0 weg te werken zou er zaterdag dus kunnen zijn.

A1 had al uitgespeeld kunnen zijn, ware het niet dat er 2 duels waren verplaatst omdat de tegenstander geen volledig team op de been kon brengen. Die wedstrijden moeten dus nog worden ingehaald en dat is jammer, want het is elk speelweekend uitstekend korfbalweer geweest en nu moet je dat nog maar afwachten.

A1 speelde zaterdag thuis tegen LDODK A3 en won met 16-5. Doelpunten: Catharina 4, Jesper 3, GeartJan 3, HarmJan 2, Mariska 2, Ype 1 en Dieuwke 1. A1 ligt nog steeds op koers om kampioen te worden.

B1 haalde het kampioenschap binnen door thuis met 10-4 te winnen van LDODK B4. Elmar scoorde 3 keer, Amarins 3 keer, Rins 2 keer en Anoek en Maayke elk 1 keer.

C1 is ook kampioen geworden en won thuis zaterdag met 5-4 van Wêz Warber en Fluch C1. Doelpunten o.a. van Douwe, Maaike en Hansje.

C2 won uit met 1-3 van WWC C1.

D1 moest het eerste verliespunt incasseren: er werd gelijkgespeeld thuis tegen Harich D1: 5-5. Iris scoorde 3 keer, Martijn 2 keer.

E1 won uit tegen de Wâlden E2:  1-8. Doelpunten: Carlijn 4, Syrk 3 en Emma 1.

E2 speelde 2 wedstrijden: thuis tegen de Wâlden werd het 5-2 na doelpunten van Janieke 3, Amarins 1 en Shyvana 1 en  thuis tegen Deinum werd er ook gewonnen: 4-1. Ymke scoorde 2 keer, Janieke 1 keer en Hidde 1 keer. Ook E2 werd kampioen.

E3 speelde uit tegen Mid Fryslân E6 en verloor met 3-1. Anna redde de eer.

F1 verloor uit van Spannum F1: 17-8. Liset scoorde 5 keer, Niekee 2  keer en Berdrous 1 keer.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.