Westergo verliest nipt van DTS

Westergo 1 nam het op 11 febr. thuis op tegen DTS uit Enkhuizen. Betül en Suzanne hadden de eer de wedstrijd te openen en daarna kon het publiek genieten van een spannend duel. De ploegen die in de middenmoot staan zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd en er moet elk weekend echt geknokt worden voor de punten.

Franck Kort is nog geblesseerd en hij werd in deze wedstrijd vervangen door Bas Bosma, die samen met Sytse Piter Bras, Michelle Dijkstra en Dieuwke de Boer de eerste verdediging in handen hadden. De eerste aanval was in handen van Johannes Miedema, Mirna Feddema, Hedzer Eringa en Nathalie Hazeleger.

Het was al heel snel 1-0, maar even zo snel 1-1. Westergo miste vervolgens een strafworp en dat was een teken aan de wand…. ook in het vervolg van de wedstrijd werd er nog een aantal keren niet gescoord uit een toegekende strafworp en dat zijn toch kansen die men eigenlijk niet mag laten liggen.

Na 2-2 liep Westergo uit naar 5-2, maar in de 17e minuut waren de rollen omgekeerd en keek het team van Henk Steunebrink tegen een achterstand aan: 7-8. Die achterstand werd voor de rust alleen maar groter, want Westergo was in die fase eigenlijk na elk schot de bal kwijt en DTS kon rustig blijven aanvallen en de kansen goed afronden.  De marge was bij het rustsignaal 4 doelpunten: 8-12.

Na de rust bleef het wel spannend, want door het benutten van een strafworp (Hedzer Eringa) in de 10e minuut was de achterstand teruggebracht tot slechts 1 treffer: 12-13. De gelijkmaker zat er toen nog niet in, maar toen er nog 7 minuten te spelen waren was de gelijkmaker toch eindelijk gescoord: na een doorbraak van Mirna Feddema kwam Nathalie Hazeleger helemaal vrij te staan en zij tekende voor 17-17.  Twee treffers op rij van DTS volgden, maar toen Mirna Feddema in een herkansing uit een strafworp  18-19 scoorde hoopten de Bolswarders nog even op een puntenverdeling, maar de speeltijd was verstreken en het bleef derhalve 18-19.

Doelpunten: Johannes Miedema 7, Michelle Dijkstra 2 (1 strafw.), Mirna Feddema 2 (1 strafw.) en Bas Bosma, Tjitske van Dijk, Ype Bonnema, Nathalie Hazeleger, Dieuwke de Boer, Sytse Piter Bras en Hedzer Eringa (strafw.) elk 1.

Westergo komt pas op 4 maart weer in actie in competitieverband; men speelt dan in Joure tegen Joure 1  en dat duel begint om 13.30 uur.

A1 speelde op 11 feb. in Stiens tegen MN&W A1 en Westergo won met 7-17. Doelpunten: Mariska 4, Jesper 3, HarmJan 3, Klaske 2, Amarins 2, GeertJan 1, Vincent 1 en Catharina 1.

B1 speelde op 11 febr. thuis tegen LDODK B4 en won met 15-4. Manon scoorde 5 keer, Mirthe 3 keer, Rins 2 keer, Jemma 2 keer en Nova 1 keer.

Op 18 febr. verloor B1 van Drachten B4; de thuiswedstrijd werd gespeeld in Oosterend en het werd daar 4-8. Anoek

maakte 2 doelpunten en Manon en Rins elke 1.

Op 11 febr. verloor C1 thuis nipt van Leeuwarden C1: 4-5. Amarins en Douwe scoorden elk 2 keer.

Op 18 febr. werd er niet gespeeld, want tegenstander Pallas kon geen volledig team op de been brengen.

C2 verloor op 11 febr. thuis met 4-12 van Mid Fryslân C3. Anke, Jelly, Jelline en Naïka scoorden elk 1 keer.

Op 18 febr. verloor C2 in de thuiswedstrijd in Oosterend met 2-8 van Deinum C1. Doelpunten Renske en Anke.

D1 kwam op 11 febr. in Sneek tegen de Waterpoort D1. Westergo won met 5-8, na doelpunten van Luke 3, Martijn 2, Amarins 2 en Betül 1.

Op 18 febr. werd de return gespeeld en nu ging de winst naar de ploeg uit Sneek: 4-6. Doelpunten: Luke, Martijn, Amarins en Betül.

De wedstrijd van E1 werd niet gespeeld.

E2 speelde op 18 febr. “thuis” in Oosterend tegen de Waterpoort E1 uit Sneek. Westergo wn met 4-0. Amarins scoorde 2 keer en Shyvana en Janieke elk 1 keer.

E3 speelde op 11 febr. thuis tegen Deinum E1 en won met 7-3. Doelpunten Anna 3, Lieke 2 en Elena 2.

Op 18 febr. was Dachten E4 in Oosterend met 5-12 net even sterker. Elena maakte 3 doelpunten en Anna maakte er 2.

F1 won op 11 febr. thuis  dik van Donkerbroek F2: 19-2. Niekee maakte 6 doelpunten, Liset 3, Jordan 3, Betrous 3, Ytsen 3 en Mats 1.

Op 18. febr. werd er “thuis” verloren van LDODK F2: 6-14. Betrous en Jordan scoorden elk 3 keer.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.