Westergo verliest in Krommenie

Westergo moest zaterdagavond de Afsluitdijk over om het in Krommenie op te nemen tegen Furore.

Het werd een lastige wedstrijd. Een van de Westergo-heren verwoordde het als volgt: “Furore is lastig te bespelen, de heren spelen de hoofdrol en de dames hebben een veel meer steunende functie. Die heren zijn niet alleen fysiek iets te fanatiek, ook verbaal laten ze zich gelden en de scheidsrechter trad daar niet genoeg tegen op.”
De teams waren aan elkaar gewaagd; Westergo kwam het beste uit de startblokken, opende de score en liep zelfs uit naar 3-6, maar de Furore-spelers, en met name de heren, schoten met scherp en de ploeg uit Noord-Holland kon steeds weer langszij komen, de voorsprong overnemen, maar moest ook toestaan dat Westergo hetzelfde deed.
Zo werd de ruststand 11-11 bereikt.

Ook na de rust bleef het spannend: tot 10 minuten voor het einde was het niet duidelijk wie de punten zou pakken. Westergo bouwde een marge op van 2 treffers (11-13) maar moest toestaan dat het weer gelijk werd. Westergo was in dit duel minder sterk in het verdedigende werk; aanvallend liep het goed, maar de verdedigingsfouten werden meteen afgestraft en Westergo kon niet meer doen dan langszij komen. Toen er dus nog 10 minuten te spelen waren had de thuisploeg een marge van 2 doelpunten (20-18) en Westergo slaagde er niet in om nog een keer naast
Furore te komen.

Bij de stand 21-19 waren er nog 4 minuten te spelen, genoeg tijd bij korfbal om nog een aantal malen te scoren, maar Furore speelde het duel heel slim uit en gaf het team van Johannes Koster geen mogelijkheid meer om te scoren. De
doelpunten kwamen van Hanneke Buma 8, Johannes Miedema 5, Tjitske van Dijk benutte 3 strafworpen, Hedzer Eringa, Michelle Dijkstra en Sytse Piter Bras scoorden elk 1 keer. Door deze uitslag, en door het feit dat de nummer 1 en de nummer 2 Helios en de Waterpoort hun duels wél wonnen, wordt het erg druk in de middenmoot. Westergo staat nog derde , maar voelt de hete adem van Furore, OKV en Purmer in de nek.

Op 24 jan. speelt Westergo opnieuw een uitwedstrijd en wel tegen Leeuwarden; in de Camminghahal om 19.50 uur.

Westergo 2 speelde in de polder tegen een combinatieteam van Emmeloord/Marknesse. De thuisploeg trok nipt aan het langste eind: 11-10. Doelpunten Melissa van der Veen en Judith de Boer scoorden elk 3 keer, Hanna Harkema 2 keer en Stefan Bekema en Willem  Cazimier scoorden elk 1 keer.

C1 speelde thuis tegen WIK’34 C1 en verloor met 2-7. Doelpunten Manon Hagewoud en Amarins Spijksma.

D1 speelde thuis tegen Lemmer D2 en won overtuigend: 11-1. Ilko Sijbesma scoorde 3 keer, Nova Jansen ook 3 keer, Seval Bozlak 2 keer, Aaliyah Bosma 2 keer en Anna Sophie Raangs 1 keer.

D2 verloor heel sneu: in de zoemer viel de bal nog door de korf: een doelpunt van de tegenstander en die pakte de winst met 5-6. Doelpunten Amarins de Boer 2, Maaike de Boer 2 en Theis Heeres 1.

E1 stond thuis tegenover Heerenveen E4 en won met 11-2. Betül Uzenkavak scoorde 6 keer, Luke Prinsen 2 keer, Iris Ebbendorf, Amarins Wilts en Martijn van der Valle elk 1 keer.

F1 verloor thuis met 7-17 van Udiros F1. Doelpunten Mare van Helvoort 3, Shivana Knier 2, Jannique van der Wal 1 en Stefan Liemburg 1.