Westergo verliest in Dokkum kostbare punten

Het was zaterdag in Dokkum een “d’r op of d’r onder wedstrijd” volgens trainer/coach Henk Steunebrink, de meest belangrijke wedstrijd van het seizoen misschien wel. Zou Westergo zaterdag de 2e plek kunnen pakken op de ranglijst of moet men de uitslag van de wedstrijd tussen de Granaet en Invicta van komende zaterdag afwachten?

Het was duidelijk  wat er moest gebeuren: van minuut 1 op scherp staan én je eigen spel gaan spelen. Die beide opdrachten werden in de voorgaande wedstrijden niet helemaal goed uitgevoerd, maar dat zou dus nu wél moeten gebeuren. Ook moest er verdedigend veel pressie worden gegeven, want de heren van de ploeg uit Dokkum schieten met scherp. — Westergo begon vooral verdedigend goed, maar de aanval slaagde er niet in het eigen spel te gaan spelen en de acties die er wel waren leidden tot niets. De Granaet slaagde erin om een marge op te bouwen van 4 doelpunten en dat was nog steeds zo toen de rust was aangebroken: 10-6.

Na de rust werd er als eerste door Westergo gescoord, maar er kwam meteen een tegentreffer. Op een gegeven moment had Westergo de marge tot 2 punten terug kunnen brengen, maar de aanvallers waren niet geduldig genoeg en na één schot waren de Bolswarders de bal alweer kwijt. Ype Bote Bonnema liep door een verkeerde beweging een rugblessure op; hij werd vervangen door Hedzer Eringa, die een prima vervanger bleek. De thuisploeg slaagde erin de marge weer op 4 treffers te brengen en kon dat tot het einde van de wedstrijd in stand houden: 21-17. Henk Steunebrink noemde Franck Kort man of the match: hij had genoten van zijn  spel en zijn inzet.

Doelpunten: Hanneke Buma 5 (1 strafw.), Johannes Miedema 3, Annemarieke Bras 3, Franck Kort 2, Paula Botermans 1, Hedzer Eringa 1, Sytse Piter Bras 1 en Tjitske van Dijk 1.

Er moeten nog 2 wedstrijden worden gespeeld en de stand bovenaan de ranglijst is als volgt: Invicta leidt met 21 uit 12, dan volgt de Granaet met 20 uit 12 en Westergo staat 3e met 18 uit 12. Zaterdag spelen de nummers 1 en 2 tegen elkaar; Westergo ontvangt dan Lintjo thuis om 19.20 uur. — Het laatste duel (op 12 maart pas) kan ook nog heel belangrijk worden, dan speelt Westergo  in Kollum tegen Invicta.

Westergo 2 blijft winnen; zaterdag werd in Grou Mid Fryslân 6 met 14-16 verslagen. Het bleef lang gelijk op gaan, maar uiteindelijk trok Westergo aan het langste eind. Doelpunten: Tom 5, Hedzer 3, Mirna  2, Mireille  1, Judith 1, Josina 1 , Marleen 1 en Nathalie 1.

A1 speelde in Surhuisterveen tegen DTS A1 en verloor met 11-7.

B1 speelde thuis tegen WIK ’34 B2 en Westergo pakte nipt de winst: 3-2. Amarins scoorde 2 keer en Manon 1 keer.

C1 verloor in Haulerwijk van Donkerbroek C1: 8-1. Nova maakte het enige doelpunt.

D1 speelde thuis en won daar met 6-1 van de Lauwers D1. Theis scoorde 3 keer, Anke, Betül en Jelmer elk 1 keer.

D2 won thuis ook; nu was Pallas ’08 D2 het slachtoffer. Het werd 7-5 en Jelly scoorde 3 keer, evenals Iris. Amarins maakte 1 doelpunt.

E1 verloor thuis met 4-14 van Harich E2. Jannike scoorde 2 keer, Mare en Carlijn elk 1 keer.

F1 verloor thuis van Harich F1 met 3-8 Elena maakte alle 3 doelpunten.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.