Westergo verliest in Deinum

Op 26 september stond er weer een uitwedstrijd op het programma voor Westergo tegen TDK in Deinum.
TDK speelt al lang in de 2e klasse en het zou bij voorbaat geen gemakkelijk duel worden. Ype Bonnema was afwezig en werd vervangen door Bas Bosma. TDK kwam goed uit de startblokken, bouwde gemakkelijk een 2-0 voorsprong op, gebruikmakend van het ontbreken van de concentratie bij Westergo. Die  stand bleef lang staan; Westergo creëerde wel kansen, maar wist die niet te verzilveren. TDK kon daardoor uitlopen naar 5-1. Toen pakte Westergo de draad op en de ruststand was 7-6, waarbij vermeld moet worden dat de 7e treffer van TDK weer door concentratieverlies van Westergo gescoord kon worden.
In de pauze gaf trainer/coach Henk Steunebrink aan dat men echt gefocust moest blijven, elke fout zou onmiddellijk afgestraft worden. Die peptalk had effect: het werd 7-7. Op cruciale momenten scoorde TDK echter weer, na 9-9 werd er daardoor weer een gaatje van 2 treffers bereikt en dat gat kon Westergo niet dichten: 16-14 werd de eindstand. Steunebrink constateert dat Westergo niet echt minder is dan de tegenstanders, ze zitten er vaak dichtbij en hij heeft er alle vertrouwen in dat er punten gepakt zullen gaan worden, wellicht zaterdag thuis tegen Thrianta.
Doelpuntenmakers tegen TDK: Tjitske van Dijk 5, Johannes Miedema 3, Hanneke Buma 2, Paula Botermans, Sytse Piter Bras en Bas Bosma elk 1.
Eerder speelde Westergo de bekerwedstrijd in Sneek tegen de Waterpoort en werd met slechts 1 doelpunt verschil verloren,  De Bolswarders wilde in de competitiewedstrijd revanche nemen. Weer tegen de Waterpoort,  slechts 3 dagen na dat bekerduel, en weer in Sneek.

Van revanche nemen kwam op die 19e sept. niet veel terecht; in het begin leek het er nog wel op, want de Bolswarders  bouwden een voorsprong op van 2 treffers. De thuisploeg kwam op gelijke hoogte, moest nog een tegentreffer toestaan (2-3), maar daarna begon de Waterpoort met scherp te schieten en liep uit naar een 8-3 ruststand. Zo’n achterstand is op zich nog wel in te lopen, maar Westergo bakte er weinig van. Een Westergo-supporter was gaan kijken in Sneek en vond het een van de slechte wedstrijden van Westergo in tijden. De thuisploeg bleef de kansen wel goed benutten en pakte gemakkelijk de winst: 17-6.
Westergo 2 gaf in de Hoeve tegen de Hoeve 4 in de laatste minuten de winst uit handen. Op 19 sept. stonden beide teams weer tegenover elkaar en Westergo bouwde in de 1e helft een voorsprong op. In de 2e helft leek het weer mis te gaan, maar men wilde zich niet opnieuw de kaas van het brood laten eten en door een eindoffensief werd het toch een overwinning: 11-9.
Doelpunten: Bas 4, Josina 2, Stefan 2, Piter, Hedzer en Marleen elk 1.
Op 26 sept. werd er thuis gespeeld tegen CSL 5 en dat werd een gemakkelijke overwinning: 14-5. Doelpunten: GeertJan 4, Marleen 3, Stefan 2, Josina, Judith en Hedzer elk 1.
 
Het midweekteam speelde in Hijum tegen MN&W (Mei Nocht en Wille). Toen de wedstrijd bijna gespeeld was leken de punten in Hijum te blijven, maar 3 treffers op rij maakten Westergo tot winnaar: 10-12. Doelpunten: GeertJan 3, HarmJan 2, Nathalie 2, Stefan 2, Klaske, Jetske en Michel elk 1.
A1 speelde uit tegen Pallas ’08 A1 en verloor in L’warden met 14-6.
De inhaalwedstrijd thuis tegen Pallas werd met 13-9 gewonnen. Doelpunten: HarmJan 4, Jesper 3, GeertJan 3, Catharina 2 en Mariska 1.
Op 26 sept. werd er met 12-11 in Oerterp verloren van Oerterp/VKC A1.
B1 won uit tegen WWC B2 met 1-2. Tsjalling scoorde beide doelpunten.
Thuis tegen VIOS B1 werd er met 6-10 verloren. Mirthe scoorde 2 keer, Ids J. 2 keer, Maaike S. en Amarins S. elk 1 keer.
C1 verloor thuis van Harich C1: 1-5. Hansje maakte het enige doelpunt.
Thuis tegen Mid Fryslân C3 werden de punten gedeeld: 3-3. Douwe, Amarins de B. en Nova scoorden.
C2 verloor nipt, uit tegen DTS C2: 7-6. Esmee scoorde 3 keer, Amarins S. , Rins en Douwe
elk 1 keer. Uit, in Drachten, tegen Drachten C4 werd gewonnen: 5-7. Doelpunten: Amarins de B.3, Aaliyaa 2, Seval 1 en Maaike de B. 1.
D1 verloor in Tietjerk van Tietjerk D1: 7-2. Doelpunten Betul en Jelmer.
Thuis werd met 8-3 van CSL D2 gewonnen. Doelpunten Jellyna 3, Bouke 2, Anke 2, en Renske 1.
D2 verloor in Leeuwarden met 7-3 van Pallas ’08 D2.
Thuis tegen de Waterpoort D1 werd er gewonnen: 7-4. Doelpunten Luke 4, Suzanne 2 en Iris 1.
E1 verloor thuis met 0-7 van Harich E1. Thuis tegen Heerenveen E5 werd er heel dik verloren: 1-18. Hidde redde de eer.
F1 won thuis met 11-9 van SIOS F1. Elena maakte 5 doelpunten, Carlijn 4 en Shyvana 2.
Thuis tegen Harich F1 ging het minder goed…. 0-12.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.