Westergo verliest in Alkmaar

Westergo 1 moest zaterdag weer “even” de Afsluitdijk over om in Alkmaar te spelen tegen de nummer 2 van de ranglijst, DVO.

De Bolswarders begonnen met een gewijzigde opstelling; Johannes Miedema was licht geblesseerd en zat daarom in eerste instantie op de bank met naast hem Eli Hunze, overgekomen van de Waterpoort uit Sneek. Beide kwamen nog wel in actie.  De van een blessure herstelde Annemarieke Bras zat ook op de bank, maar kwam in de 2e helft ook in actie.

In de aanval begonnen Bas Bosma, Franck Kort, Michelle Dijkstra en Dieuwke de Boer. De eerste verdediging was in handen van Sytse Piter Bras, Hedzer Eringa, Nathalie Hazeleger en Mirna Feddema.

Westergo begon goed, na de openingstreffer van de thuisploeg werd eerst de gelijkmaker gescoord door Bas Bosma, daarna kon Westergo op 1-2 kon komen toen de eerste strafworp werd benut door Sytse Piter Bras. Er zouden nog veel strafworpen volgen en ook een aantal vrije ballen, want DVO speelde erg fysiek. Gelukkig  trad de scheidsrechter streng op tegen het fysieke spel. Westergo liep uit naar 2-5, maar in de 11e minuut was de stand 5-6 en was DVO dus weer dichtbij gekomen. Westergo scoorde in de volgende fase 3 treffers op rij binnen 3 minuten, kon die voorsprong ook redelijk lang  vasthouden, maar o.a. door het missen van 2 strafworpen was de ruststand toch in het voordeel van de thuisploeg, zei het nipt: 14-13.

In de 2e helft (met Johannes Miedema in de ploeg voor de met een enkelblessure uitgevallen Franck Kort) moest Westergo iets meer zoeken naar de kansen, maar door de vele overtredingen van DVO kon men redelijk in het spoor blijven door de toegekende strafworpen te benutten. Tot 18-16; toen werd de marge plotseling 6 doelpunten en dat gat kon het team van Henk Steunebrink niet meer dichten. Het werd uiteindelijk 25-20 en de Bolswarders kunnen terugkijken op een goede wedstrijd, ondanks het verlies. Met 2 nieuw in te zetten mensen erbij is er ook iets meer mogelijk in de basis.

Doelpunten: Sytse Piter Bras 5 strafworpen, Michelle Dijkstra 5 (3 strafw.), Mirna Feddema 3, Johannes Miedema 3, Dieuwke de Boer 2 en Bas Bosma 2.

Op 11 febr. speelt Westergo 1 om 20.40 thuis tegen DTS uit Enkhuizen.

A1 verloor net met 13-12 in Gorredijk van LDODK A3. Doelpunten: Jesper 4, HarmJan 3, Klaske 1, Mariska 1, Catharina 1 en Cynthia 1.

B1 speelde in Burgum tegen DOW B1  en won met 1-10. Tsjalling scoorde 3 keer, Rins 2 keer, Maayke 2 keer, Manon 1 keer en Nova 1 keer.

C1 speelde in Stiens tegen CSL C2 en verloor met 9-5, na doelpunten van Theis 2, Amarins 1, Ids 1 en Hansje 1.

E1 liep tegen de eerste nederlaag van dit seizoen aan, maar dat hoort ook bij sport…. In Jubbega was Wordt Kwiek E2 te sterk. Het werd 14-8. Carlijn maakte 3 doelpunten, Mare 2, Emma 1, Stefan 1 en Janieke 1.

E2 speelde in de Hemrik tegen WWMD E1 en in dat duel was Westergo de sterkste: 4-7. Ymke maakte 3 doelpunten, Janieke 2, David 1 en Shyvana 1.