Westergo verliest "drege" wedstrijd tegen Quick

Er stond voor Westergo 1 een “dreeg” duel op het programma, want de Bolswarders moesten het opnemen tegen Quick dat strijd levert met de Waterpoort uit Sneek om uit te maken wie zich over een aantal weken kampioen mag noemen.

Thuis had Westergo op een schemielige manier verloren in de laatste minuten en dat gebeurde nu eigenlijk weer.

Er stond redelijk veel wind dwars over het veld en er viel zo nu en dan wat regen, maar dat had niet echt veel invloed op het duel. Westergo kwam vrij vlot achter met 2-0, maar kon evenzo vlot weer langszij komen. Daarna was het stuivertje wisselen, dan weer de thuisploeg 1 doelpunt voor, en dan weer Westergo. De opdracht die trainer/coach Henk Steunebrink zijn team had meegegeven: probeer de puntspelers uit te schakelen door verdedigend veel druk te geven en bouw de aanvallen rustig op, niet te gehaast gaat schieten.

Dat pakte dus goed uit; de ruststand was nl. maar nipt in het voordeel van Quick, dat gezien de stand op de ranglijst toch de betere ploeg zou moeten zijn: 9-8.

Ook na de pauze bleef het gelijk op gaan met om en om scorende ploegen. Westergo kon halverwege de 2e helft een gaatje slaan van 2 doelpunten (15-17) maar Quick wist weer langzij te komen.  Bij de stand 17-17 was de bal in het aanvalsvak van Westergo en men had het duel rustig uit moeten spelen. Echter, een speler van Quick wist de bal te onderscheppen en plaatste een lange pass naar de aanval. Daar werd een overtreding door een Westergo-speler geconstateerd door de prima leidende scheidsrechter en hij wees naar de stip. De strafworpspecialist van Quick beschikte over stalen zenuwen en in de laatste secondes werd het door die benutte strafworp nog 18-17.

Vreugde bij Quick, een kater voor de Westergoërs, want dit had niet gehoeven.

Doelpunten: Sytse Piter Bras 5 ( 1 strafw), Johannes Miedema 5, Ype Bote Bonnema 3, Hanneke Buma  2 en Tjitske van Dijk 2 (1 strafw.)

De Waterpoort maakte geen fout en won met 20-11 van DTG uit Wyckel. De ploeg uit Sneek blijft daardoor met 16 uit 10 én een beter doelsaldo op 1. Quick heeft ook 16 uit 10. EKC uit Emmen won met 13-7 van hekkensluiter Thrianta, en staat nu 3e met 13 uit 10. TdeK uit Deinum liet zich verrassen door Sparta uit Zevenhuizen; het werd in het Groninger Westerkwartier maar liefst 22-5 en TdeK  staat nu 4e met 10 uit 10. Westergo bezet de 5e plaats (8 uit 10), maar voelt de hete adem van Sparta in de nek (ook 8 uit 10). DTG blijft 7e (5 uit 10) en Thrianta bleef na het verlies steken op 4 uit 10.

Op 23 april komt koploper de Waterpoort uit Sneek naar Bolsward. Aanvangstijd 15.30 uur.

B1 speelde thuis tegen Pallas B1 en verloor met 2-10. Tsjalling en Manon scoorden elk 1 doelpunt.

C2 speelde uit tegen Wêz Warber en de punten van die wedstrijd gingen mee terug naar Bolsward: 2-5. Doelpunten: Theis 2, Ilko, Amarins en Aaliyah elk 1.
[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.