Westergo start met verlies in 2e klasse

Westergo startte zaterdag met een thuiswedstrijd; tegenstander was Noordenveld uit Roden.

Westergo speelt in de 2e klasse en met een team waaruit 4 mensen geblesseerd zijn of aangegeven hebben in een lager team te willen spelen kan een ieder begrijpen dat het niet meteen van een leien dakje zal gaan. En dat was zaterdag  ook te zien; men moest aan elkaar wennen, de routine ontbrak en als daarbij ook nog eens veel kansen gemist worden (waaronder 3 strafworpen) dat wordt winnen moeilijk.

De start was redelijk te noemen; na 0-1 scoorde Hedzer Eringa de openingstreffer en 2-2 werd het door een afstandsschot van Ype Bote Bonnema. Westergo kwam zelfs een treffer voor toen Johannes Miedema van ver scoorde, maar daarna liep de ploeg uit Roden uit naar 3-6. Westergo was te snel de bal weer kwijt na een schot, men plaatste de bal niet altijd even zuiver en dat werd meteen afgestraft. Johannes Miedema scoorde de 4e treffer en een goed genomen vrije bal door Michelle Dijkstra bracht Mirna Feddema in scoringspositie en zij tekende voor 5-7, maar de aansluitingstreffer zat er niet in. De ruststand was 5-9 en trainer/coach Henk Steunebrink moest in de pauze dus trachten zijn team weer scherp te krijgen.

Dat lukte niet; Noordenveld liep uit naar 5-12. Dieuwke de Boer nam de plaats in van Nathalie Hazeleger en Dieuwke was heel dichtbij een doelpunt; de bal rolde uit de korf toen een speler van Noordenveld de paal iets uit balans bracht: strafworp. Hedzer Eringa scoorde daaruit 6-12.

Westergo scoorde in de nog resterende tijd nog 1 keer en dat was eigenlijk de mooiste treffer: Annemarieke Bras scoorde uit een inloop, waarbij ze de bal perfect kreeg aangespeeld door Johannes Miedema. Eindstand 7-17. Een duidelijke uitslag; Westergo zal nu moeten werken aan zelfvertrouwen en de koppies moeten niet voortijdig gaan hangen zoals zaterdag het geval was.

A1 speelde thuis tegen Lintjo A2 en won met 9-3.

B1 speelde thuis tegen Deinum B1 en won met 11-1. Rins scoorde 4 keer, Amarins 3 keer. Tsjalling 2 keer. Manon en Ids elk 1 keer.

C2 verloor in Grou met 5-2 van Mid Fryslân C4. Anke en Maaike scoorden elk 1 keer.

D1 stond thuis tegenover LDODK D5 en won met 7-2 na doelpunten van Amarins 3, Iris 2,  Luke en Betül elk 1.

E1 speelde in Buitenpost tegen Flamingo’s E1 en daar werd het 3-10. Doelpunten: Stefan 2, Carlijn 2, Mare 2, Syrk 2 en Emma 2; alle 5 spelers dus 2 keer gescoord!

E2 nam het thuis op tegen SIOS E2: 2-3. David scoorde en SIOS maakte een eigen doelpunt.

E3 kwam tekort in de uitwedstrijd tegen WWMD E1: 13-2. Elena scoorde beide doelpunten.

F1 deelde de punten in Harich met Harich F2: 3-3.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.