Westergo sluit veldzeizoen met winst af

Bolsward – Westergo 1 heeft het seizoen een mooi slot kunnen geven. Na een jaar, waarin het qua sportieve prestaties niet altijd even positief was (veld en zaal in totaal 1 zege en 2 gelijke spelen), werd de laatste wedstrijd met 15-12 gewonnen. Zo werd er, op de valreep, toch nog een tweede zege toegevoegd aan de totaalscore.
Westergo opende sterk, halverwege de eerste helft stond de thuisploeg 4-0 voor door treffers van Hedzer Eringa en Dieuwke de Boer. HBC deed iets terug (4-1) maar het was opnieuw Hedzer Eringa die scoorde en de 5-1 aantekende. De laatste 10 minuten voor rust denderde Westergo in rap tempo over HBC heen, met prima korfbal. Via opnieuw Dieuwke de Boer (6-2) en Hedzer Eringa werd het 7-4. Harmjan Tienstra en Mireille Wolthuizen lieten zien dat Westergo ook over andere schijven kon scoren. Het was 9-4 bij rust.

Na rust was het HBC dat de score opende, maar via Hanneke Buma werd de marge weer 5. Beide teams begonnen om en om te scoren; Ype Bote Bonnema (ingevallen voor Menno Defilee) scoorde 11-6. HBC vond nu ook makkelijker de korf: 11-7 en nog lang geen beslissing, ook niet toen Hanneke Buma er 12-7 van maakte. HBC rook kansen en sloot aan door twee treffers (12-9). Vrij snel daarna maakte Mirna Feddema uit een vrije bal 13-9 en deze stand bleef lang staan. Het lukte HBC om dichterbij te kruipen, 13-10, 13-11, 13-12…. De supporters van Westergo voelden ‘m al weer aankomen. De spelers van Westergo 1 lieten het echter niet zover komen en via Ype Bote Bonnema en Harmjan Tienstra werd er een 15-12 eindstand genoteerd. Een mooi einde van het seizoen!

Westergo 2 speelde thuis tegen Heerenveen 5. Er stond voor beide teams niets meer op het spel, maar toch maakten de ploegen er een leuke wedstrijd van. Heerenveen leidde in de beginfase maar bij rust was de stand 8-5 in het voordeel van Westergo. Eli Hunze en Josina la Roi scoorden beide twee treffers voor rust, tijdens hun laatste duel voor Westergo. De andere treffers kwamen van Tjitske van Dijk (2x), Petra de Groot en Stefan Bekema. Na rust vergrootte Westergo 2 het gat, via treffers van Ype Nooitgedacht, Bas Bosma en Cynthia Canninga (2x) naar 13-8. Heerenveen kroop dichterbij, maar in de slotfase wist Nik van der Land nog 2x de korf te vinden. Uitslag 15-12.

Westergo A1 speelt a.s. dinsdag om de titel. Doordat koploper Joure A2 verrassend verloor van hekkensluiter De Waterpoort A2 (9-7) strijden Westergo en Kinea a.s. dinsdag in een rechtstreeks duel om het kampioenschap. Het duel begint 19:30 uur in De Knipe.

Westergo B1 liet hele dure punten liggen, uit tegen De Waterpoort. Een dure 10-7 nederlaag was het gevolg, waardoor de titel zo goed als zeker verspild is. Maandagavond werd nog ingehaald, thuis tegen Deinum. Westergo won met 7-4, doelpunten van Jelmer Boersma (4x), Esmee Sijbesma, Hansje van der Wal en Amarins de Boer allen 1. Alleen een nederlaag van De Waterpoort tegen Joure, zorgt voor een (gedeeld) kampioenschap.

Westergo B2 speelde een goede wedstrijd tegen Mid-Fryslân B3. Het werd uiteindelijk 3-6 voor de Grousters. Doelpunten: Anke Sieperda (2x) en Jellie van Abbema.

Westergo C1 speelde knap gelijk tegen kampioen sf Deinum. Het werd ‘slechts’ 2-2, maar qua resultaat een goede prestatie.

Westergo D1 leed een smadelijke nederlaag. Tegen Heerenveen D4 werd het 2-12. Opvallend: voor de derde week op rij kreeg de ploeg liefst 12 tegentreffers. Doelpunten: Elena en Stefan.

Westergo D2 pakte, na een zeer spannend duel, het kampioenschap! Uit bij De Waterpoort D1 startte de ploeg erg slecht, het stond snel 3-0 voor de thuisploeg, bij rust was het 4-2 voor de Snekers. Na rust gooide de D2 alle schroom van zich af en boog de achterstand om naar een 4-7 voorsprong. Eindstand 5-7 en een zeer verdiend kampioenschap voor D2! Het team werd zaterdagmiddag bij de eigen kantine gehuldigd. Doelpunten: David Boersma 3, Niels Voetberg 2 en Anna Woudstra ook 2.

Westergo E1 speelde thuis tegen kv Heerenveen E5. De tegenstander was al kampioen, en bij winst van Westergo zouden ze de titel delen. Helaas kwamen de geel-zwarten daar niet bij in de buurt, Heerenveen liet duidelijk zien waarom het kampioen geworden was. Het werd 3-10. Doelpunten: Ytsen 2, Betrous 1.

Westergo F1 werd vorige week al kampioen. De laatste thuiswedstrijd was zaterdag tegen Mid-Fryslân F3, het werd 5-5. Na afloop waren er bloemen en medailles voor de kampioenen! Doelpunten: Thirza 2, Anne Roos, Mats en Jens allen 1.