Westergo pakt 3e zege en sluit aan bij top


Oostzaan – Het vlaggenschip van kv Westergo heeft de 3e zege te pakken. In het Noord-Hollandse Oostzaan werd met 13-15 gewonnen van OKV. De thuisploeg startte goed en kwam op 1-0, maar dit was ook de enige keer dat de thuisclub op voorsprong stond.

De Bolswarders namen direct het initiatief en kwamen via Johannes Miedema en Hanneke Buma op 1-2. OKV kwam nog eenmaal op gelijke hoogte (2-2) waarna de geel-zwarte formatie voor het eerst een gaatje sloeg. Door scores van wederom Johannes Miedema en Tjitske van Dijk werd het 2-4. Na 3-4 werd door treffers van Sytze-Piter Bras en Michelle Dijkstra de marge vergroot naar 3-6.

OKV bleek een fysiek sterke tegenstander en door gemakkelijk gegeven strafworpen bleef de thuisploeg in de wedstrijd. Na de 4-6 werd het via Hanneke Buma en Sytze-Piter Bras zelfs 4-8 en een ruime zege leek in de maak. De thuisclub kwam voor rust nog terug tot 6-8.

Na rust zorgde Hanneke Buma met haar derde treffer voor 6-9. Via 7-9 zorgde Bas Bosma voor 7-10, waarna de thuisclub weer scoorde (8-10). Coach Johannes Koster bracht Hedzer Eringa in het veld. Na een aantal weken blessureleed maakte hij zijn rentree en de volgende Westergo-treffer nam hij direct voor zijn rekening: 8-11. Johannes Miedema zorgde van afstand vor 8-12 en de buit leek binnen. Toch zette OKV nogmaals aan en kwam terug tot 11-12. Westergo scoorde steeds op het juiste moment en liet zich niet uit de tent lokken door de veel pratende en zeurende gastheren. Hanneke Buma zorgde ervoor dat de marge weer op twee kwam: 11-13. Beide teams scoorden nog tweemaal (Tjitske van Dijk en Sytze-Piter Bras voor Westergo) en zo kwam er een dikverdiende 13-15 eindstand op het bord te staan.

Westergo heeft nu 6 punten uit 4 duels, en staat samen met kv Waterpoort op plaats nummer twee. Koploper Helios (8 uit 4) is aanstaande zaterdag de volgende tegenstander. Deze kraker begint om 19.00 uur in sporthal “De Middelzee” in Bolsward. Eerst volgt a.s. woensdag nog een clinic van international Erwin Zwart (LDODK/AH Gorredijk) en zijn broer Andre. Wellicht kunnen de spelers hier zaterdag hun voordeel mee doen!

Doelpunten: Hanneke Buma (4x), Johannes Miedema, Sytze-Piter Bras (beide 3x) Tjitske van Dijk (2x), Michelle Dijkstra, Hedzer Eringa en Bas Bosma allen 1.

Westergo 2 won zeer ruim van Lemmer 3. In het zuiden van de provincie werd met 7-19 gewonnen. Doelpunten: Judith de Boer (5x), Mireille Wolthuizen (5x), Mirna Feddema (4x), Hedzer Eringa (2x) Hanna Harkema, Willem Cazemier, Josina la Roi allen 1x.

Westergo A1 speelde uit in Oentsjerk tegen De Wâlden A2. Het werd 6-6. Westergo blijft echter koploper met 5 punten uit 3 duels. Doelpunten: Jesper van Breeden 2x, Vincent de Haan 2x, Harmjan Tienstra 1x en Dieuwke de Boer 1x.

Westergo C1 redde het niet tegen het sterke SIOS C2. Het werd 1-15 (Rins Hylkema 1x)

Westergo D1 schoof Leonidas D2 uit Noordwolde simpel opzij en won met 6-0 (Nova Jansen 2x, Hansje van der Wal 2x en Ilko Sijbesma 2x)

Westergo D2 kon ook het derde duel niet winnend afsluiten. Wez Fluch D2 zegevierde met 1-5 (Claudia Cannnga 1x).
De talenten van Westergo E1 veegden de vloer aan met Harich E1. Het werd liefst 12-5 (Luke Prinsen 6x, Amarins Wilts 3x, Betül Uzunkavak 1x, Suzanne Velting 1x en Martijn vander Valle 1x)

Westergo F1 redde het net niet tegen SIOS F2. In een doelpuntrijk duel trokken de bezoekers uit Wolvega met 8-10 aan het langste eind. (Carlijn Cuperus 5x, Mare van Helvoort 2x en Jannique van der Wal 1x)

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.