Westergo ongeslagen klassementsleider

Westergo en Invicta zijn aan het stuivertje wisselen; dan weer staat Westergo op 1, dan weer Invicta.

Dat alles is te danken aan het doelsaldo. Invicta won met 14-17 van Harkema en Westergo versloeg DTS met 14-23 en door deze ruimere overwinning staat Westergo nu weer ongeslagen bovenaan.

In de eerste helft van het duel dat in Surhuisterveen werd gespeeld leek het er niet op dat Westergo de overwinning in de schoot geworpen zou krijgen. Trainer/coach Henk Steunebrink miste 2 basisspelers (Sytse Piter Bras en Franck Kort), maar zij werden prima vervangen door Bas Bosma en Hedzer Eringa. Wel moest Steunebrink de vakverdeling iets aanpassen. De eerste helft was voor de Bolswarders onder de maat; men liet zich meeslepen in het spel van DTS, dat veel pressie gaf en Westergo speelde daardoor heel onrustig, het baltempo was veel te hoog,  men maakte veel plaatsings- en loopfouten en er werd onnodig veel energie verspeeld. Bij de rust was er dan ook maar 1 doelpunt verschil.

Na de rust zag het publiek een heel andere wedstrijd. Het ging aan de kant van Westergo heel goed, het was eigenlijk een wereld van verschil. De Bolswarders waren verdedigend zeer goed bezig en lieten DTS niet meer aan korfballen (én scoren) toekomen. Zelf speelde Westergo heel geduldig, pakte de rust na elke gecreëerde kans en zo had men opnieuw “2 punten yn de búse” aldus een tevreden Steunebrink.

Doelpunten: Hanneke Buma 7 (1 strafw.), Johannes Miedema 6, Ype Bote Bonnema 4, Hedzer Eringa 2, Michelle Dijkstra 2, Bas Bosma en Annamarieke Bras elk 1.

Zaterdag 28 nov. speelt Westergo thuis om 19.00 uur tegen MN&W (Mei Nocht en Wille) uit Hijum.

Westergo was de minst gelukkige in het duel in Sneek tegen de Waterpoort 3. Het ging gelijk op, maar de thuisploeg pakte nipt

de winst: 13-12. Er waren 3 juniorenheren nodig om het 2e compleet in het veld te laten staan, en die 3 heren hadden voorafgaand aan het duel net hun eigen wedstrijd tegen de Waterpoort A1 gespeeld. Dat duel werd ook nipt verloren: 7-6. Doelpunten: HarmJan 3, Klaske, GeertJan en Vincent elk 1.

B1 verloor uit met 8-1 van DTL B1.

C1 verloor ook; uit tegen Wordt Kwiek C1 werd het 9-2. Maaike scoorde 2 keer.

E1 verloor met 9-6 van WWC E1. Mare scoorde 4 keer en Carlijn 2 keer.

F1 kon ook geen punten pakken en verloor met 16-3 van Pallas F1. Lieke, Jordan en Sjirk scoorden.