Westergo nog niet zeker van tweede plaats

Westergo speelde zaterdag de voorlaatste wedstrijd van het veldseizoen, tenminste wat betreft de reguliere competitie. Men doet nog mee in de beker en misschien moet er ook nog gespeeld worden om promotie af te dwingen.

Zaterdag stond het duel tegen de Granaet op het programma; de wedstrijd werd in Dokkum gespeeld. De Granaet stond samen met Flamingo’s op de gedeelde laatste plaats met 6 punten. Westergo maakte een paar weken geleden een misstap door van Flamingo’s te verliezen, dus zeker zijn van een overwinning was niet bij voorbaat terecht.

In de eerste helft hielden de teams elkaar in evenwicht; Westergo begon voortvarend en scoorde meteen in de eerste minuut, middels Tjitske van Dijk, uit een strafworp, maar enkele seconden later was de stad alweer gelijk. Pas in de 13e minuut werd er weer gescoord; het was daarmee duidelijk dat de beide verdedigingen de zaak aardig onder controle hadden, maar aanvallend liep het bij zowel de thuisploeg als bij de gasten stroef. Hanneke Buma scoorde 2 keer op rij (1-3), de Granaet kwam terug naar 2-3, maar door treffers van Paula Botermans en Johannes Miedema werd er weer een kleine marge opgebouwd. Toch werd er met een gelijke stand gerust, want de Granaet
scoorde voor rust nog genoeg om op een 5-5 ruststand uit te komen.

In de 2e helft was Westergo de betere ploeg. Men ging zorgvuldiger met de kansen om en liep vrij gemakkelijk uit naar 5-10, door treffers van Paula Botermans, Hanneke Buma, Johannes Miedema, een benutte strafworp van Tjitske van Dijk en nogmaals Hanneke Buma. Bij de thuisploeg werden verschillende wisselspelers ingezet en daarna, pas in de 17e minuut (!) scoorde de thuisploeg weer een keer (6-10). Tjitske van Dijk benutte nog wel een strafworp en bracht de score daarmee op 6-11, maar daarna begon Westergo veel te gehaast te spelen en raakte ook enigszins gefrustreerd omdat de scheidsrechter wel erg veel toestond qua fysiek spel bij de thuisploeg. Die profiteerde daar wel van en scoorde in de 21e, de 22e en de 23e minuut en kwam zo weer aardig terug in de wedstrijd. Westergo slaagde er niet in om daar ook maar iets tegen te doen en door doelpunten in de 28e en 30e minuut was het gelijk: 11-11. Westergo leek de buit nog te pakken, toen Hanneke Buma een kans bij de korf benutte en voor 11-12 zorgde. Westergo hield stand: de scheidsrechter gaf aan dat er nog 1 minuut te spelen was,
maar liet die minuut vervolgens 3 minuten duren…. Door dom balverlies in het Westergo-aanvalsvak kon de aanval van de Granaet toch nog tot scoren komen en een gelijkspel uit het vuur slepen. — De Bolswarders voelden zich bestolen; bij winst zou men al zeker zijn van de 2e plaats. Emmeloord heeft weliswaar verloren en staat nu 2 punten achter Westergo, maar de beslissing moet nu komen uit het laatste duel en dat wordt gespeeld op 30 mei, thuis tegen kampioen de Waterpoort uit Sneek om 15.30 uur De Waterpoort won van DWA/Argo met 15-8, Flamingo’s verloor thuis met 9-11 van WWC en Elko/SSC versloeg Emmeloord met 18-13.
Stand:
1. de Waterpoort 13-24
2. Westergo 13-18
3.Emmeloord 13-16

De laatste jeugdwedstrijden:
A1 won uit in Nijeholtpade met 2-16 ven VIOS A1. Doelpunten: Mariska Canninga 4, Jesper van Breeden 4, Klaske Buwalda 3, GeertJan Sieperda 2, HarmJan Tienstra 2 en Vincent de Haan 1. A1 is 2e geworden.

C1 speelde in Gorredijk tegen LDODK C3 en won met 3-5 na doelpunten van Tsjalling Sieperda 3 en Amarins Spijksma 2. C1 is ook 2e geworden.

D1 speelde thuis tegen DFD D2 en die wedstrijd eindigde in 4-4. Hansje van der Wal, Esmee Sybesma, Ilko Sybesma en Elmar Colly scoorden en dat gelijkspel was genoeg om kampioen te worden.

D2 stond thuis tegenover Pallas ’08 D2 en won met 10-3. Maaike de Boer scoorde 5 keer, zus Amarins 2 keer, Jelmer Boersma ook 2 keer en Claudia Canninga 1 keer. C2 werd ongeslagen kampioen.

D3 won thuis van Emmeloord D3 met 8-10. Esmee Sybesma maakte 3 doelpunten, Jellyne van der Brug ook 3, Anke Sieperda en Daniëlle Sterk elk 1.

E1 verloor thujis met 2-10 van V&V E2. Betül Uzenkavak en Martijn van der Valle scoorden.

F1 verloor weliswaar het laatste duel thuis, Emmeloord F1 won nl met 6-8, maar dat mocht de pret niet drukken: ook F1 werd kampioen. Carlijn Couperus scoorde zaterdag 3 keer, Syrk Hylkema 2 keer en Mare van Helvoort 1 keer.