Westergo neemt volle winst mee terug uit Winsum

De wedstrijd van Westergo 1 zaterdag in het Groningse Winsum was ongekend spannend.

Tegenstander DWA/Argo was er vorig weekend in geslaagd om een van de 3 koplopers, t.w. de Granaet uit Dokkum, te verslaan, dus wilde Westergo aansluiting houden bij de top van de ranglijst dan zou er gewonnen moeten worden, maar het zou een lastige klus kúnnen worden. In het eerste duel in Bolsward had Westergo vrij gemakkelijk de volle winst gepakt, maar het ging nu “iets” minder gemakkelijk.

DWA/Argo nam een 2-0 voorsprong, maar Westergo kon langszij komen en die gelijke stand ontstond maar liefst 11 keer gedurende het duel. Geen van beide ploegen kon een marge opbouwen die ruim genoeg bleek. Het was wel een sportieve wedstrijd, die goed geleid werd door de scheidsrechter en met 2 teams die er beide vol voor gingen.
De ruststand was nipt in het voordeel van Westergo: 9-10.

Ook na de rust werd er volop gescoord, zodra een van de teams gescoord had kwam er weer een tegengoal en in de 10e minuut was de stand 15-15. Met nog een kwartier te spelen was de stand voor de zoveelste keer in evenwicht (17-17) maar toen kon Westergo de marge op 3 brengen. DWA/Argo bleef echter knokken voor minimaal 1 punt; met nog 5 minuten op de klok werd het 18-20 en 3 minuten later zelfs 19-20. Westergo probeerde die laatste minuten op balbezit te spelen, leidde nog wel een paar keer balverlies, maar gelukkig voor het team van Henk Steunebrink wist DWA/Argo niet meer te scoren en zo gingen de punten mee terug naar Bolsward.

Doelpunten: Hanneke Buma 9 (1 strafw.), Johannes Miedema 4, Tjitske van Dijk 3 ( 2 strafw.), Sytse Piter Bras 2, Annemarieke Bras 1 en Ype Bote Bonnema 1. DTS kon het de Granaet thuis niet echt moeilijk maken en de Granaet won met 16-23. Invicta maakte ook geen fout en versloeg MN&W met “slechts” 14-7 en Harkema won met 17-13 van Lintjo.

Invicta blijft de lijst aanvoeren met 15 uit 9, de Granaet en Westergo volgen met 14 uit 9, DWA/Argo staat 4e met
11 uit 9, Harkema heeft 10 uit 9 en onderaan staan Lintjo, MN&W en DTS met respectievelijk 4, 3 en 1 uit 9.

Op 30 jan. speelt Westergo om 19.20 uur in de Middelzee tegen DTS.

Westergo 2 nestelde zich nog vaster op de 1e plaats door in Burgum ook te winnen van Vlug en Vaardig 4. Dat leek er eerst niet op: er moest een 5-1 achterstand weggewerkt worden. Na 6-6 nam Westergo een kleine voorsprong, maar VenV kwam bij 8-8 weer langszij. Uiteindelijk wist Westergo een beslissend gat te slaan en er werd met 13-17 gewonnen. Doelpunten: Henk 5, Hedzer 3, Mireille 3, Mirna 2, Marleen, Judith, Stefan en Michel elk 1.

A1 werd in Dokkum met 18-6 verslagen door de Granaet A1.

C1 speelde gelijk tegen Harkema C2: 4-4. Doelpunten Nova 2, Hansje 1 en Ilko 1.

D1 versloeg in Burgum heel knap de ongeslagen koploper Quick ’21 D2 met 8-9. Jelmer scoorde 6 keer, Theis 2 keer en Anke 1 keer.

E1 verloor in Dokkum van de Granaet E2: 7-0.

E2 verloor in Zuidhorn met 4-1 van Zunobri E1.