Westergo na korfbalgevecht onderuit tegen It Fean/Boelenslaan

Surhuisterveen – KV Westergo heeft, ondanks een goede wedstrijd, geen punten kunnen overhouden aan het duel met It Fean/Boelenslaan. Voor Westergo stond er, na de degradatie van vorige week, niets meer op het spel, behalve de sportieve eer. Tegenstander It Fean doet nog volop mee om promotie naar de 2e klasse. Thuis werd het, begin december, na een inhaalrace, 10-11 voor de gasten.

Westergo startte met Tjitske van Dijk op de plek van de afwezige Mirna Feddema. Verder was het achttal ongewijzigd. Vooraf werd afgesproken om lekker vrij en onbevangen het duel in te gaan. Dat leek erg goed uit te pakken. Eli Hunze opende van afstand (0-1) maar It Fean liet in de beginfase zien waarom het bovenin meedraait. In een hoog tempo werden veel kansen gecreëerd, maar gelukkig voor Westergo, vielen deze ballen er niet in. Na de 1-1 maakte  Westergo veel overtredingen, de toegekende vrije ballen vlogen er makkelijk in (3-1 It Fean).

De Hendriksen Fashion formatie liet zich echter niet naar de slachtbank leiden en liep vlot uit naar 3-5 (doelpunten Hedzer Eringa, Tjitske van Dijk, Geert-Jan Sieperda en Dieuwke de Boer). Voor rust scoorde itFean vanaf de strafworpstip, maar Hedzer Eringa schoot vlak voor rust de 4-6 van ver door de korf. Toch een enigszins verrassende tussenstand.

Tevreden gezichten in de kleedkamer, eindelijk weer eens met een voorsprong in de rust. Geheel onverdiend was het niet, maar we waren er nog lang niet. De verwachting was dat It Fean de 2e helft álles uit de kast zou trekken, gesteund door hun luid aanwezige publiek. Direct na rust werd het 4-7 voor Westergo (Tjitske van Dijk) en leek een stunt in de maak. It Fean schakelde tactisch wat om en ook qua felheid en agressiviteit leek er bij de thuisclub een knop om te gaan. De scheidsrechter, die een prima eerste helft floot, liet na rust veel toe, tot grote frustratie van de geel-zwarten.

It Fean overrompelde Westergo met deze tactiek en liep het laatste kwartier uit naar 10-7, wat tevens de eindstand was. Jammer, als Westergo het slimmer uit had gespeeld was er zeker meer te halen. Toch een leerzame wedstrijd en voldoende positieve aanknopingspunten om a.s. zaterdag buurman WWC te bestrijden. Deze semi-derby wordt om 13.35 uur gespeeld in De Greidhoeke (Easterein). Voorafgaand spelen de beide tweede teams tegen elkaar.

Doelpunten: Hedzer Eringa (2x), Tjitske van Dijk (2x), Eli Hunze, Dieuwke de Boer en Geert-Jan Sieperda.

Westergo 2 verloor eveneens van It Fean/Boelenslaan 2. Na rust (7-8) werd er zeer weinig gescoord. Westergo 2 stond, met ruim een minuut op de klok, nog voor met 10-11, maar de thuisploeg drukte in de slotminuut door, eindstand: 12-11.

Voor Westergo A1 stond de wedstrijd tegen de nummer laatst van de poule op het programma. Olympia A2 begon fel aan de wedstrijd en was gebrand op een overwinning. Na 15 minuten stond er een 3-0 achterstand op het scorebord en zoals vaker dit seizoen mocht de A1 in de achtervolging: en met succes. Bij rust stond het 3-3. In de 2e helft werd het duel fysieker en dit leek in het voordeel van Olympia te werken. Met nog 10 minuten te spelen keek A1 tegen een 6-4 achterstand aan. In een slotoffensief werd de stand gelijk getrokken en in de laatste fase, waarin het nog beide kanten op kon, scoorde Elmar 2 minuten voor tijd het winnende doelpunt. Eindstand 6-7. Doelpunten: Anoek 3x, Elmar 2x, Amarins en Manon beide 1.

Westergo B1 pakte de eerste zaaloverwinning! In een spannend duel, waarin beide ploegen amper van elkaar los kwamen, wonnen de Bolswarders met 12-10 van Noveas B1. Doelpunten: Jelmer, 3x, Aaliyah 2x, Amarins 2x, Claudia 2x, Grady, Hansje, Esmee.

Westergo B2 verloor thuis met 2-12 van Harkema/Frigro B2. De doelpunten kwamen van Seval en Anke.

Westergo C1 verloor van nummer 2 Udiros C2, het werd 5-12.

Westergo D1 speelde thuis een prima wedstrijd tegen Exakwa D3. De gasten, helemaal uit Lelystad, speelden aan het begin prima, maar Westergo was veel efficiënter met de kansen. Binnen een korte periode stond het al 3-0. Bij rust was de stand 3-3, wat een terechte afspiegeling was. Na rust kwam Westergo weer op voorsprong (4-3) maar Exakwa liep uit naar 4-6. Het werd nog heel even spannend (5-6) maar in de slotfase werd het 5-8. Een terechte uitslag, een wedstrijd waarin bij vlagen heel aardig gespeeld werd. Doelpunten: Ymke 3x, Elena en Stefan.

Westergo D2 verloor de onvervalste derby tegen De Waterpoort D1 met 2-6. De Snekers kwamen op 0-1, maar na de vakwissel kwam Westergo op voorsprong (2-1). Bij rust was de stand weer in evenwicht. Na rust had Westergo het wat lastiger, er werd niet meer gescoord. De Waterpoort deed dat nog vier keer, en zo werd het 2-6. Doelpunten: Emma 2x.

Westergo E1 won nipt van nummer laatst De Granaet E1. Het werd 5-4. Doelpunten: Betrous maakte er 3, Ytsen 2.

Westergo F1 moest het hoofd buigen voor Quick’21 F1. Uit werd het al heel spannend (9-11 winst) maar nu lukte het niet om te winnen. Na een 7-3 voorsprong won Quick’21 uiteindelijk met 7-8.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.