Westergo na goede come-back wederom onderuit

Bolsward – Het lijkt een repeterend verhaal te worden voor de korfballers van Westergo. Het duel tegen It Fean/Boelenslaan was bijna een kopie van het vorige thuisduel, alleen met minder doelpunten. Westergo maakte een flinke achterstand bij rust (3-8) na rust zomaar goed, maar kwam wederom in de slotfase tekort.

Het duel, onder leiding van scheidsrechter Huijg uit Hoorn, begon zeer stroef. Pas na een kleine 10 minuten spelen viel de eerste goal, de gasten kwamen op 0-1. Vlot daarna zorgde Catharina Nijholt voor de gelijkmaker. Na 17 minuten spelen was de stand pas 1-1, beide teams hadden grote moeite om te scoren. Dieuwke de Boer zette Westergo op 2-1, maar daarna liep It Fean weg naar 2-5. Via Hedzer Eringa werd het 3-5 maar nog voor rust liepen de gasten opnieuw weg, met een 3-8 stand werden de kleedkamers opgezocht.

Coach Nik van der Land hamerde er in de rust op dat het spelletje van het eerste kwartier weer opgepakt moest worden, er werd prima gekorfbald, alleen ontbrak het aan doelpunten, en dat is toch waar het om draait… Met het inbrengen van Tjitske van Dijk werd er een poging gedaan om scorend vermogen toe te voegen aan het team.

Het in de rust bedachte scenario pakte uitstekend uit. Westergo had een hele goede fase en stond 10 minuten na rust ineens weer op 8-8. Doelpunten van Tjitske van Dijk, Geert-Jan Sieperda, Franck Kort en Dieuwke de Boer (2x) zorgden ervoor dat Westergo weer helemaal mee deed. It Fean kwam op 8-9 maar via Tjitske van Dijk werd het weer gelijk (9-9). Daarna liepen de gasten weg naar 9-11, maar middels een strafworp van Tjitske van Dijk werd het toch weer spannend (10-11).

De laatste 6 minuten waren er voor beide teams volop kansen om het duel naar zich toe te trekken, Westergo kreeg diverse goede kansen op een punt, maar gescoord werd er niet meer. Een hele zure nederlaag. Net als in eerdere wedstrijden (o.a. op het veld tegen Amsterdam en HBC en in de zaal tegen Flamingo’s) moest Westergo na rust van ver komen. Aan vechtlust en wilskracht geen gebrek. A.s. zaterdag komt WWC naar Bolsward, een onvervalste streekderby. Het duel begint om 20:20 uur in sporthal De Middelzee.

Doelpunten: Dieuwke de Boer 3, Tjitske van Dijk 3, Franck Kort, Catharina Nijholt, Hedzer Eringa en Geert-Jan Sieperda.

Westergo 2 – It Fean/Boelenslaan 2 werd uitgesteld.

Westergo A1 won ruim van Olympia (T) A2. Het werd, na een 5-4 ruststand uiteindelijk 13-6. Doelpunten van: Amarins S. 4x, Elmar 3x, Anoek 3x, Mirthe 2x en Tsjalling.

Westergo B1 speelde een prima wedstrijd, toch bleven de punten in Steenwijk. Noveas B1 won met 14-8. Doelpunten: Anoek 3x, Hansje, Jelmer, Nova, Claudia, Aaliyah

Westergo B2 had het wederom lastig. Een combinatieteam van Harkema/Frigro B2 won met 15-1. De eer werd gered door Meike.

Westergo C1 won de derby tegen Waterpoort C1 overtuigend met 0-7. De goals kwamen van Betül 2x, Luke 2x, Amarins W., Hinke en Iris.

Ook voor D1 stond er een ver uitduel op het programma. In Lelystad werd het 4-1 voor Exakwa D3, dit was tevens de ruststand. Emma scoorde de enige Westergo-goal.

Westergo D2 speelde eveneens de derby tegen Waterpoort D1. Hier werden de punten gedeeld: 3-3. Niels, David en Anna zorgden voor de doelpunten.

Ook Westergo E1 deelde de punten, in Dokkum werd het 6-6 tegen De Granaet E1. Ytsen S. maakte er 4, Jordan en Betrous maakten beide 1 goal.

Westergo F1 won met 9-11 van Quick’21 F1. Hoewel er door de scheidsrechter een 10-10 stand ingevuld is. Opvallend: er was géén scorebord aanwezig en ook de scheidsrechter hield niets bij. Wordt vervolgd…. De doelpunten kwamen van Mats (6), Martijn (4) en Anne-Roos.