Westergo na come-back toch met lege handen

Amsterdam – Het vlaggenschip van korfbalvereniging Westergo heeft ook het tweede duel niet in winst om weten te zetten. Na een hele matige eerste helft en een goede tweede, kwam men nét te kort om de eerste punten bij te schrijven: 11-10.

De Bolswarders speelden een uitduel tegen skv Amsterdam. Op een prachtige locatie, middenin het Westerpark, startte de formatie prima. Hedzer Eringa opende al snel de score. Daarna werd het, om en om scorend, 3-3 (treffers van Franck Kort en opnieuw Hedzer Eringa). Na een kwartier spelen werd al duidelijk dat het geen doelpuntrijk duel zou worden. Amsterdam nam het initiatief over en liep weg naar 6-3. Net als vorige week (toen in de tweede helft) kende de geel/zwarte formatie een lange doelpuntloze fase. Er werd zonder beleving gespeeld, het was allemaal te mak en gezapig.

In de pauze hamerde coach Nik van der Land er op dat er geknokt en gestreden moest worden voor de punten. De duels opzoeken, en wat meer de tanden laten zien.

Meteen na rust kwam Amsterdam op 7-3 en leek een goed resultaat ver weg. Toch lukte het Westergo om er een wedstrijd van te maken. Via Harmjan Tienstra (7-4) en Mireille Wolthuizen (8-5) werd het 9-5 voor Amsterdam. Westergo ging verdedigend risico nemen en dat zorgde ervoor dat Amsterdam amper aan aanvallen toe kwam. Dankzij twee treffers van opnieuw Harm Jan Tienstra werd het 9-7 en ineens was de vechtlust en beleving terug. Twee damesgoals, van Marleen Lingsma en opnieuw Mireille Wolthuizen zorgden voor een 9-9 tussenstand. Er op en erover leek het, maar Amsterdam liet het niet zover komen. Via 10-9 en 10-10 (Harm Jan Tienstra met zijn vierde doelpunt) werd het in de slotminuut 11-10 voor de thuisclub.

Een zure nederlaag, Westergo begon pas in de tweede helft te korfballen en dat was te laat om aanspraak te maken op een goed resultaat. Een zeer matige eerste helft doet je uiteindelijk de das om. Zaterdag wacht opnieuw een verre uitwedstrijd, dit keer naar Oosterkwartier in Haarlem (17.30 uur).

Doelpunten: Harm Jan Tienstra 4, Hedzer Eringa 2, Mireille Wolthuizen 2, Marleen Lingsma en Franck Kort.

Voor alle andere teams stond de eerste speelronde op het programma.
Westergo 2 miste vooral scorend vermogen, het werd in Drachtstercompagnie 19-8 voor TFS 3.

Westergo A1 kende een goede start. Dit nieuwe juniorenteam versloeg streekgenoot WWC met 8-7. Nova (2x), Tsjalling (2x), Rins, Anoek, Manon en Amarins zorgden voor de doelpunten.

Westergo B1 kon het niet bolwerken tegen Udiros B2. Er werd 14-7 verloren. De doelpunten kwamen van Amarins (4x), Hansje, Jelmer en Theis.

Westergo B2 was een maatje te klein voor Mid-Fryslân B3. Het werd 11-4. Naïka (2x), Anke en Jellie scoorden.

De C1 had het ook moeilijk, als eerstejaars C’s tegen het ervaren Leeuwarden. Het werd 0-15.

Westergo D1 startte goed, maar ging uiteindelijk in de slotminuut onderuit tegen Kinea D1. Doelpunten: Carlijn, Emma, Mare en Ymke scoorden.

Westergo D2 stond dik voor tegen Harich D2, maar uiteindelijk werden de punten gedeeld: 6-6. Een knappe prestatie, met twee spelers erbij die hun eerste wedstrijd speelden. Stefan en Anna scoorden er beide 2. Syrk en David maakten er beide 1.

Westergo E1 verloor met ruime cijfers van Spannum E1. Het werd 13-0.

Westergo F1 speelde eveneens tegen Spannum. De thuisploeg versloeg de groen-witten met maar liefst 21-0. En dat met vier nieuwe spelers erbij. Doelpunten: Mats 14x, Jens 5x, Martijn 1x en Livia 1x.

Afgelopen woensdag verloor Midweek zijn eerste duel. Kinea was een maatje te groot, na een 11-3 ruststand werd het 21-9. Doelpunten: Tsjalling 2, Michel 2, Geralt 1, Petra 1, Marleen 1, Nik 1 en Kinea-heer Sjoerd scoorde ook 2x (invaller voor de geblesseerde Geralt).