Westergo krijgt korfballes

Volgens een aantal mensen op de tribune kreeg Westergo zaterdagavond korfballes. Zij uitten ook hun verbazing over het feit dat Westergo het eerste duel in Oostzaan had gewonnen (13-15), want OKV, zaterdag te gast in Bolsward, troefde het team van Johannes Koster op alle fronten af.

Leek het er voorafgaand aan dit duel nog op dat Westergo veel nog in eigen hand had in deze competitie (de Bolswarders moeten nog tegen de nummer 1 en de nummer 2); na het verlies tegen OKV kan men het kampioenschap in ieder geval op de buik schrijven.

De pupillen van de week Shyvanna Knier en Martijn van der Valle mochten de wedstrijd openen en zagen met het publiek (waaronder veel mensen uit Oostzaan die naar Bolsward waren afgereisd) dat OKV uit de eerste 2 aanvalsacties meteen scoorde en dus flitsend aan het duel begon. Ook na de vakwisseling scoorden de gasten nog een keer binnen de minuut en pas in de 6e minuut kon Westergo tegenscoren middels een strafworp. OKV had echter ook nu meteen het antwoord klaar en zo ging het eigenlijk de hele wedstrijd, een feller en veel zuiverder schietend OKV, dat fysiek ook meer gewicht in de strijd wierp, en daar tegenover Westergo dat veel te veel kansen miste en niet bij machte was het gat te dichten. Met nog een paar minuten te spelen voor het rustsignaal klonk van de goed leidende scheidsrechter Hansma was de marge gegroeid naar 6 doelpunten: 6-12.

Na de rust kwam OKV iets moeilijker op gang, maar ook bij Westergo werd er niet zorgvuldig genoeg met de kansen omgesprongen; er werd een strafworp gemist, diverse doorbraken werden niet goed afgerond en zelfs opgelegde kansen vlak bij de korf leverden geen treffer op. Pas in de 7e minuut werd er weer gescoord, het was OKV dat
de stand daardoor op 6-13 bracht. Toen het 9-17 was geworden kende Westergo een kleine opleving: er werd 5 keer op rij gescoord en OKV had daar in die fase geen antwoord op. Er waren toen nog ongeveer 10 minuten te spelen en 13-17 is bij korfbal een stand die wel te overbruggen is. Maar OKV rook de winst en de zaken werden
omgekeerd: nu was het de ploeg uit Oostzaan die 5 keer op rij scoorde en Westergo niet meer tot scoren liet komen. Eindstand 13-22 en op de ranglijst is OKV Westergo nu voorbij gegaan. Westergo blijft steken op 12 punten, OKV heeft er nu 13. Doelpunten: Sytse Piter Bras 3 (1 strafw.) , Tjitske van Dijk 3 (1 strafw.), Johannes Miedema 2, Bas Bosma 2, Hanneke Buma, Paula Botermans en Franck Kort elk 1.

Volgende week speelt Westergo in Limmen tegen Helios, een van de kampioenskandidaten en een week later kom de andere kampioenskandidaat, t.w. de Waterpoort uit Sneek, naar de Middelzee om het op te nemen tegen Westergo.

A1 speelde thuis tegen De Wâlde A2, deed wat een koploper hoort te doen en won met 11-7. Doelpunten Mariska Canninga 5, Vincent de Haan 3, GeertJan Sieperda 2 en Klaske Buwalda 1.

C1 speelde in Wolvega tegen SIOS C2. Die ploeg was veel te sterk voor de Bolswarders: 15-1. De eer werd gered door Amarins Spijksma.

D1 kreeg Emmeloord D2 op bezoek en die bezoekende ploeg nam ook de punten mee naar de polder: 1-2. Voor Westergo scoorde Nova Jansen.

D2 stond tegenover Mid Fryslân D3. Hoewel Maaike de Boer 2 keer scoorde en Theis Heeres ook een doelpunt maakte was het niet genoeg: Mid Fryslân maakte nl. 10 doelpunten.

E1 speelde thuis tegen Lemmer E1 en dat duel won Westergo: het werd 3-1. Martijn van der Valle scoorde 2 keer en Luke Prinsen 1 keer.

SIOS F1 tegen Westergo F1 werd 8-3 in Wolvega. Voor Westergo scoorden Carlijn Cuperus, Stefan Liemburg en Mare van Helvoort.