Westergo in slotseconden onderuit tegen Quick’21

Bolsward – kv Westergo is er niet in geslaagd te stunten tegen koploper Quick’21 uit Oudega (Sm). Na een hele spannende wedstrijd stond de ploeg van Henk Steunebrink uiteindelijk met lege handen. Dat mocht de ploeg zichzelf aanrekenen, aangezien het een groot deel van de wedstrijd kans had op meer.

Westergo begon met Paula Botermans, Hanneke Buma, Sytze-Piter Bras en Ype Bote Bonnema in de aanval. Het verdedigingsvak werd gevormd door Tjitske van Dijk, Michelle Dijkstra, Johannes Miedema en Franck Kort. De gasten uit Oudega openden de score. Daarna wist Westergo een overwicht te creëren maar miste tot 3x toe een vrije bal. Uiteindelijk was het Hanneke Buma die middels een uitstartbal de gelijkmaker op het bord zette. Na de vakwissel snelde Johannes Miedema zich langs zijn tegenstander maar werd onreglementair afgestopt. De bijbehorende strafworp werd benut door Tjitske van Dijk (2-1). Even later mocht Van Dijk opnieuw aanleggen vanaf de strafworpstip, maar dit keer faalde ze jammerlijk.

In de daaropvolgende tegenaanval maakte Quick’21 gelijk en even later kwamen de gasten opnieuw op voorsprong (2-3). Lang konden ze daar niet van genieten: Ype Bote Bonnema zorgde voor evenwicht: 3-3. Westergo denderde door en kwam via Franck Kort en Johannes Miedema op 5-3. Quick liet het er niet bij zitten en zorgde ook voor 3 scores op rij, zodat de gasten weer leidden: 5-6. Vlak voor het rustsignaal benutte Johannes Miedema een vrije bal, zodat er met een gelijke stand gerust kon worden.

De toeschouwers waren toch positief verrast dat Westergo het zo knap deed. Niet dat men zo negatief over de ploeg denkt, maar als je als gepromoveerde ploeg zo goed meedoet tegen een geroutineerde 2e-klasser, doe je het prima, was de algehele opinie. Quick’21 kwam goed uit de kleedkamer en opende de score. Middels een benutte strafworp van Sytze-Piter Bras werd de stand weer gelijk: 7-7. Meteen na de vakwissel scoorde Quick van afstand maar wederom kreeg Westergo een strafworp: Tjitske van Dijk bleef ditmaal wel koel en zorgde voor 8-8.

Daarna ging het tempo fors omhoog. Via een uitstartbal van Ype Bonnema werd het 9-8, maar via 9-9 van Quick en een prachtige doorloopbal van Michelle Dijkstra (10-9) was het binnen enkele seconden alweer 10-10. Zo bleef het spel op en neer golven. Geen van beide ploegen kon een (beslissend?) gat van twee punten slaan. Inmiddels was aanvoerder Johannes Miedema geblesseerd naar de kant gegaan. Voor hem kwam Meindert Bonnema in de ploeg. Quick kwam op 10-11 maar na een mooie actie tussen Ype en Hanneke was het Ype die de stand weer in evenwicht bracht: 11-11. Quick nam opnieuw een voorsprong maar Tjitske van Dijk mocht voor de vierde keer die middag achter de strafworpstip plaatsnemen: 12-12. Ook de bezoekers kregen een strafworp mee: 12-13 maar het was Hanneke Buma die voor wederom de gelijkmaker zorgde.

Een zinderende slotfase volgde. Met nog zo’n 1,5 minuut te spelen zorgde Tjitske van Dijk voor de 14-13 voorsprong. De bezoekers legden zich hier niet bij neer en maakten weer gelijk: 14-14. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, wat gezien de krachtsverhoudingen en het scoreverloop ook terecht geweest zou zijn. Met nog 20 seconden te spelen verspeelde Westergo de bal in het aanvalsvak en zetten de bezoekers nog éénmaal aan. Via een chaotisch opgezette aanval benutte een ingevallen dame zo’n drie seconden voor tijd een niet te missen kans en zorgde daarmee voor grote verslagenheid aan de kant van de Bolswarder korfballers.

A.s. woensdag is er al kans op herstel. Dan speelt de ploeg uit in Sneek (20.00 uur) tegen rivaal De Waterpoort in de eerste ronde van de Jan Mulder-beker. De eerstvolgende competitiewedstrijd vindt toevalligerwijs ook plaats in Sneek: zaterdag (15.30 uur) spelen beide teams opnieuw tegen elkaar, maar dan in competitieverband. Twee keer de korfbalderby van Súdwest-Fryslân in vier dagen: dat belooft vuurwerk!

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.