Westergo in slotminuut onderuit tegen WWC (12-11)

Easterein – Het wil Westergo maar niet lukken om punten te pakken. Na een prima wedstrijd tegen streekgenoot WWC trok men opnieuw aan het kortste eind. Westergo speelde een degelijke eerste helft, kwam vlot op 0-1 (Dieuwke de Boer) en 1-2 (Geert-Jan Sieperda) voor, maar moest voor rust toch zijn meerdere erkennen in WWC. Westergo gaf een paar vrije ballen en strafworpen weg en uiteindelijk floot de prima leidende scheidsrechter Bekkema (kv Leeuwarden) bij 6-4 voor de rust.

Westergo kwam uitstekend uit de kleedkamers, de eerste poging werd direct verzilverd (6-5). WWC drukte door maar Westergo bleef geduldig spelen. Na een kwartier in de 2e helft was het 10-7 voor de thuisploeg, maar door enkele tactische omzettingen zorgde Westergo ervoor dat het in de race bleef. Sterker nog, de Bolswarders namen het initiatief over en pakten brutaal een 10-11 voorsprong. Vier minuten voor tijd kwam WWC op gelijke hoogte (11-11) maar in de slotminuut waaide een wanhoopsschot door de korf: 12-11. Zuur, niet de eerste keer dat Westergo in de laatste minuut verliest. A.s. zaterdag komt nummer 7 Joure naar Bolsward, het duel start om 20:20 uur.

Doelpunten: Geert-Jan Sieperda 3, Tjitske van Dijk 2, Hedzer Eringa 2x, Dieuwke de Boer, Eli Hunze, Franck Kort en Harmjan Tienstra

Westergo 2 verloor van WWC 2. Na een doelpuntarme beginfase (0-0 na een kwartier) stond het 9-3 bij rust. De eindstand was 18-10.

Westergo A1 nam het in Marum op tegen NKC A1. In de thuiswedstrijd werd er kansloos verloren met 1-20. Westergo begon voortvarend aan de wedstrijd, en lange tijd ging het gelijk op, tot een stand van 4-3. NKC zette aan en met een 9-4 stand werd er gerust. Het spel van NKC bestond uit veel schoten van afstand, en hier had Westergo A1 geen antwoord op. In de 2e helft moesten de persoonlijke fouten uit het spel gehaald worden, anders werd het een lastige middag. In het begin van de 2e helft kwam Westergo nog op 10-6, maar NKC ging door met scoren en halverwege de 2e helft was de stand 14-7. Het laatste kwart van de wedstrijd werd er door beide ploegen vrijuit gespeeld, en bij een 18-10 stand floot de scheidsrechter af. Westergo A1 was verdedigend niet scherp genoeg, en dit werd hard afgestraft door het met scherp schietende NKC.

Doelpunten: Amarins 4x, Elmar 2x, Anoek 2x, Tsjalling en Manon beide 1

Westergo B1 kon de overwinning van vorige week geen goed vervolg geven. In en tegen Heerenveen werd het slechts 3-1. Doelpunt: Jelmer

Westergo B2 verloor in Leeuwarden met 14-4 van Pallas’08 B2. Positief is wel dat er 4x in 1 duel gescoord werd, dat was dit zaalseizoen nog niet gelukt. Doelpunten: Douwe (2x), Jellyne en Anke.

Westergo C1 speelde uit tegen Mid-Fryslân C4. Het werd 7-4.

Westergo D2 moest uit naar Leonidas/De Hoeve D2. In een spannend duel, wat vlak voor tijd nog 5-5 was, won Leonidas/De Hoeve uiteindelijk met 7-5. Doelpunten: David 4x, Syrk 1x

Westergo F1 won uit bij hekkensluiter Nij Quick Libben F1. Het werd 5-10. Doelpunten: Livia 5x, Anne-Roos 3x en Martijn 2x.
Westergo D1 en E1 waren vrij.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.