Westergo deelt de punten bij hervatting veldcompetitie

Westergo vertrok zaterdag naar Emmen om daar aan het tweede deel van de veldcompetitie te beginnen. Er waren 2 oefenwedstrijden gespeeld en daar was trainer/coach Henk Steunebrink redelijk tevreden over.

De basisspelers die in het veld kwamen waren Paula Botermans, Tjitske van Dijk, Hanneke Buma en de van een blessure herstelde Michelle Dijkstra. Het was fijn dat Michelle weer inzetbaar was, want nu was het Annemarieke Bras die gedwongen aan de zijlijn moest staan met een blessure. De heren mankeerden niets…. Johannes Miedema, Sytse Piter Bras, Franck Kort en Ype Bonnema waren de 4 die in actie kwamen.

Het eerste duel, gespeeld in de herfst in Bolsward, werd destijds gewonnen door de Westergoërs met 14-10, maar na een zaalcompetitie kan en team óf gewijzigd zijn, óf beter of minder presteren, dus die uitslag van toen was eigenlijk nietszeggend. Vol aan de bak én concentratie, dát was de opdracht, maar het liet allemaal een beetje te wensen over. De verdediging kreeg veel te gemakkelijk doelpunten tegen en aanvallend werden er wel kansen gecreëerd, maar met die kansen werd veel te weinig gedaan. Het stond dan ook al vrij vlot 6-3 (alle 3 Westergo-treffers door Hanneke Buma), en de ruststand was ook nog steeds in het voordeel van EKC: 11-7.

Henk Steunebrink trachtte zijn team op te peppen in de pauze, en dat lukte: binnen 10 minuten scoorde Westergo 4 treffers en dus ook de gelijkmaker (11-11) en ging daarna zelfs EKC voorbij: 11-13.  Toen stokte het spel; beide team kwamen niet tot scoren. Westergo verviel in het oude spel, wel kansen, maar geen doelpunten. EKC trok het initiatief op een bepaald moment weer naar zich toe en boog de achterstand om in een 15-14 voorsprong. Westergo kwam weer langszij, maar in de laatste minuut scoorde de thuisploeg het winnende doelpunt, tenminste zo leek het… in de laatste 10 seconden viel de bal na een afstandspoging van Johannes Miedema alsnog door de korf en zo werd het tóch nog een gelijkspel: 16-16.

Doelpunten: Johannes Miedema 6, Hanneke Buma 5 ( 1 strafw.), Ype Bote Bonnema 2, Sytse Piter Bras en Michelle Dijkstra elk 1 en Tjitske van Dijk benutte een strafworp.

Op 9 april is de tegenstander Sparta uit het Groningse Zevenhuizen de tegenstander. De wedstrijd begint om 15.30 uur.

Westergo blijft 5e op de ranglijst. De lijst wordt nog steeds aangevoerd door de Waterpoort uit Sneek; zij wonnen het belangrijke duel van de nummer 2 TdeK uit Deinum (in Sneek)  met 18-15, TdeK is daardoor gezakt naar plaats 3. Quick won in Zevenhuizen met 15-18 van Sparta en staat door die overwinning nu 2e. DTG uit Wyckel versloeg thuis Thrianta met 21-13. DTG blijft evenwel 6e, Sparta 7e en Thrianta sluit de rij.

Westergo 2 speelde in Sneek tegen de Waterpoort 3. Het was snel duidelijk dat de Bolswarders over betere korfbal(st)ers beschikten.  Westergo kwam vlot op een 1-7 voorsprong. Het 6e doelpunten was gescoord door Judith en toen ze het 7e doelpunt (doorbraak) ook op haar naam had gezet blesseerde ze bij het neerkomen haar enkel en was verder spelen onverantwoord. Westergo bleef, ondanks dat incident attent spelen en won overtuigend: 3-11. Doelpunten: Hedzer 4, Bas 2, Judith 2, Marleen 1 en Piter 1.

A1 speelde thuis tegen de Wâlden A3 en won met 9-5. Doelpunten: Dieuwke 3, HarmJan 2. Mariska 2, GeertJan 1 en Ype 1.

B1 en C1 konden helaas niet in actie komen omdat beide tegenstanders geen volledig team op de been konden brengen.

C2 won in Lemmer met 2-6 van Lemmer C2. Amarins scoorde 2 keer, Hansje deed dat ook en Nova en Aaliyah scoorden elk 1 keer.

D1 verloor in Drachten met 10-5 van Drachten D3. Jelmer scoorde 4 keer, Jellina 1 keer.

D2 verloor uit van WWMD D1: 7-1.

E2 verloor in Ureterp met 8-1 van Oerterp /VKC E2.

E3 verloor in Opeinde met 3-1 van de Pein E2.

F1 speelde in Harich tegen Harich F1. Dat team was te sterk voor de jongste spelers van Westergo…. het werd 13-2. David maakte beide doelpunten.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.