Westergo begint zaalcompetitie met winst

Westergo 1 begon de zaalcompetitie met winst, maar in het eerste kwartier zag het er nog niet naar uit dat dat zou lukken.

De thuisploeg, Harkema uit Harkema, moest het hebben van hard werken en dat ging met vrij veel fysiek spel. Het duurde daardoor ruim 20 minuten voor Westergo het heft in eigen hand nam en de wedstrijd kon ombuigen. De scheidsrechter floot sterk en veel van de overtredingen van de thuisploeg werden bestraft met een strafworp.

Tot 4-4 ging het gelijk op. Toen slaagde Harkema erin om uit te lopen naar 8-4, maar zoals gezegd: Westergo liet zich het spel niet meer opdringen en kwam langzaam maar zeker dichterbij. Toen de rust was aangebroken was de stand weer in evenwicht: 11-11.
In de tweede helft bouwde Westergo een voorsprong op en bleek de verdediging in staat de zaak goed dicht te houden; pas in de 18e minuut werd er n.l. weer gescoord door de thuisploeg. Bij de stand 13-20 brak even een doelpuntloze periode aan voor de Bolswarders en men liet Harkema terugkomen tot 17-20. Het duel werd evenwel rustig uitgespeeld en Westergo pakte de winst met 18-21.
Doelpunten: Hanneke Buma 6, Johannes Miedema 5, Sytse Piter Bras 4 ( 3 strafw.), Tjitske van Dijk 3 ( 2 strafw.), Paula Botermans, Ype Bonnema en Franck Kort elk 1.

Westergo 2 speelde ook tegen een team van Harkema, t.w. Harkema 4. Ook in dit duel trok Westergo aan het langste eind: 6-12. Doelpunten: Judith en Hedzer elk 3, Nathalie, Stefan, GeartJan, Bas, Mirna en Josina elk 1.

A1 deelde in Surhuisterveen de punten met it Fean A1: 11-11. HarmJan scoorde 3 keer, evenals Klaske. Cynthia maakte 2 doelpunten en GeertJan, Mariska en Jesper elk 1.

C1 speelde uit tegen Olympia C1 en verloor met 7-5. Doelpunten: Esmee 2, Amarins, Maaike en Grady elk 1.

D1 speelde uit tegen Veenwouden D1 en won met 0-6. Ids scoorde 3 keer, Theis, Renske en Anke elk 1 keer.

D2 verloor met 11-0 uit van DOW D2.

E1 speelde in Grou tegen Mid Fryslân E2 en verloor met 11-5. Carlijn maakte 3 doelpunten, Mare 1 en Amarins maakte in haar eerste wedstrijd ook een doelpunt.

E2 speelde ook tegen een Mid Fryslân-team en verloor met 6-1. Julia scoorde in haar eerste doelpunt in haar eerste wedstrijd en redde dus de eer.

F1 was kansloos tegen een sterk Mid Fryslân F3: 14-0.