Westergo begint direct met winst in het nieuwe jaar

Na 2 wedstrijdloze zaterdagen moest Westergo weer aan de bak en wel tegen de eerste tegenstander van de zaalcompetitie, t.w. Purmer uit Purmerend.

Die eerste wedstrijd tegen een heel onbekende tegenstander had Westergo gewonnen (15-18), maar erg gemakkelijk werd die overwinning niet in de wacht gesleept. Het liep in het begin van de competitie niet erg goed met de ploeg uit Purmerend, maar er volgde een zeer verrassende uitslag in dec: Purmer won van de Waterpoort (toen nog gedeeld koploper met Helios) met 18-17 en Westergo moest er dus rekening mee houden dat de winst niet bij voorbaat binnen was. Wilden de Bolswarders aansluiting houden met de 2 koplopers dan moest er wel gewonnen worden.

Pupillen van de week, Iris Ebbendorf en Amarins Wilts mochten de wedstrijd openen en zagen samen met het publiek dat Michelle Dijkstra met een fraaie omdraaibal de score opende. Het werd al snel 1-1, maar daarna was meteen wel te zien dat Westergo de betere ploeg was, alleen wist men dat niet in doelpunten uit te drukken. Trainer/coach Johannes Koster was dan ook niet tevreden over het vertoonde spel; hij vond zijn team te laconiek, het tempo lag te laag en er werd niet genoeg gezocht naar mogelijkheden om te schieten zonder daarna de bal te verliezen.

Toch kon Westergo de hele 1e helft een, zij het soms nipte, voorsprong behouden, o.a. door 3 strafworpen die door Paula Botermans werden verdiend en door strafworp-specialist Sytse Piter Bras feilloos door de korf werden gemikt. Toch kon men Purmer niet echt afschudden; de Noord-Hollanders bleven in de race, ook omdat er niet vanuit een bepaald systeem werd gespeeld en de aanvallers van Purmer soms moeilijk te verdedigen waren; bij een 11-8 ruststand was er écht nog niets beslist.

De pauze werd door Johannes Koster benut om zijn team wat scherper te
krijgen, maar nog steeds werden er te veel kansen gemist en de marge van 4 (bij 15-11) werd weer verkleind tot slechts 2 treffers (17-15). Daarna kreeg Westergo vleugels en scoorde een aantal malen op rij zonder een tegentreffer toe te staan en uiteindelijk werd het nog een ruime overwinning. Purmer bleef op 15 steken en Westergo bouwde de score uit naar 21.

Doelpuntenmakers: Sytse Piter Bras 7 ( 4 strafw.), Hanneke Buma 5, Tjitske van Dijk 4 ( 1 strafw.) , Johannes Miedema 3, Hedzer Eringa 1 en Michelle Dijkstra 1.

Overige uitslagen: OVK won met 20-17 van Kinea, Leeuwarden verloor met 9-14 van de Waterpoort en verrassend was het gelijkspel van Helios tegen Furore: 17 -17.
Stand in 3C:
1. Helios 8-13
2. De Waterpoort 8-12
3. Westergo 8-10

Op 17 jan. reist Westergo naar Krommenie om het op te nemen tegen Furore. Die wedstrijd begint om 18.45 uur. Op 24 jan. speelt Westergo in Leeuwarden en op 31 jan. ontvangt men thuis OKV om 19.00 uur.

A1 speelde uit tegen DTS A2 en won met 8-17. Jesper van Breemen scoorde 4 keer, Mariska Canninga 3 keer, Geert-Jan Sieperda 3 keer, Klaske Buwalda 3 keer, Cynthia Canninga 2 keer en Dieuwke de Boer ook 2 keer.

D2 speelde uit tegen CSL D3 en won ook: 2-7. Maaike de Boer maakte 3 doelpunten evenals Ilko Sijbesma en Jelmer Boersma scoorde 1 keer.

E1 speelde uit tegen Lemmer E1 en won met 3-5. Luke Prinsen maakte 2 doelpunten en dat deed ook Rika van Breemen. Betül Uzenkavak scoorde 1 keer.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.