Westergo 10 jeugdtrainers rijker

Dit voorjaar volgde een tiental spelers van Westergo de opleiding Korfbaltrainer 2 (KT2).

Doel van deze cursus is trainers te ontwikkelen in de didactische en pedagogische vaardigheden om zo op verantwoorde wijze aan een jeugdteam leiding te geven tijdens training en coaching. Voor het geven van een training vormt dit de basis om de trainingsinhoud (korfbalvaardigheden) goed over te kunnen brengen.

De ervaren KNKV-docent Sjoerd de Jong uit Rottum begeleidde vakbekwaam op de Westergo-accommodatie de cursisten. Westergo is er trots op dat uiteindelijk aan 10 Westergo-spelers het certificaat Korfbaltrainer 2 kon worden uitgereikt. De opgedane vaardigheden kunnen komend seizoen al benut worden bij de Westergo-jeugd.

Op de foto
Achter v.l.n.r.: Hedzer Eringa, Rins Hylkema, Franck Kort, Sjoerd de Jong (KNKV-docent).
Voor v.l.n.r.: Manon Hagewoud, Amarins Spijksma, Mariska Canninga, Dieuwke de Boer.
Op de foto ontbreken: Harmjan Tienstra, Anoek Velting en Nova Jansen.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.