Wervingsproject muziekvereniging Oranje van start

Op dinsdag 12 april is het wervingsproject van muziekvereniging Oranje van start gegaan.

Na een aantal jaren met succesvolle Blazing-projecten heeft de werving bij de vereniging de afgelopen tijd wat op een lager pitje gestaan. Inmiddels is het bestuur aan de slag gegaan om het jeugdbeleid weer wat op te poetsen. Vandaar dat Oranje alle basisscholen in Bolsward heeft aangeschreven.

Een school is voor een muziekvereniging een zeer interessante partner omdat daar een groot deel van doelgroep dagelijks binnen de deuren komt. Het was dus zaak de draad weer op te pakken in het contact met de scholen, met als
doel dat zoveel mogelijk kinderen de kans wordt gegeven om in aanraking te komen met het maken en beleven van muziek.

Er is gekozen voor een kortdurend wervingsproject van drie weken per school. Voor de blazers en slagwerkers richt het project zich op groep 4 en 5. De majorettewerving zal zich richten op groep 2. Na de drie gastlessen gaan de
kinderen die zich hebben aangemeld voor proeflessen een traject in van 4 à 5 lessen waarbij ze natuurlijk ook echt aan de slag gaan met een blaasinstrument, trommel of baton. Dit zal na schooltijd plaatsvinden in het repetitiegebouw of in de trainingsaccommodatie van C.M.V. Oranje.

De presentatie van dit alles zal gezamenlijk plaatsvinden in een concertvorm samen met het jeugdorkest, de jeugdslagwerkgroep en de majorettes van de vereniging op een vrijdagavond in juni.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.