Werner Wolke RES man van het jaar

Werner Wolke is tijdens het laatste Slotweekend van RES benoemd tot RES man van het jaar 2015.

In verband met de aanstaande fusie tussen SC Bolsward en RES is Werner ook de laatste persoon zijn die deze eretitel heeft ontvangen. Werner komt in een zeer select en gezelschap. In totaal hebben vanaf 1987 28 personen (24 mannen en 4 vrouwen) deze eretitel in ontvangst mogen nemen.

Werner is al bijna 50 jaar lid van RES en al vele jaren een erg betrokken vrijwilliger achter de schermen. De familie Wolke is zeer actief bij RES en de grootvader van Werner behoorde tot de oorspronkelijke grondleggers van RES. Werner is, net als zijn overige familieleden, zeer betrokken bij RES en het blauw / witte bloed stroomt door de aderen. Werner is ook trouw bezoeker van en kritische vragensteller op de Ledenvergaderingen.

Na een jarenlange actieve voetbalcarrière is Werner zich een groot aantal jaren geleden gaan richten op het leiden van een seniorenteam. Hij heeft jarenlang RES 2, tezamen met Rob Boontje, geleid en de laatste jaren RES 3. Hij was ook wekelijks op de velden te vinden als scheidsrechter, grensrechter, trainer en soms als keeper bij het 7 * 7.

Werner probeerde wekelijks weer een representatief elftal op de been te krijgen en dat ging niet altijd even gemakkelijk. Het kwam regelmatig voor dat spelers op het laatste moment afhaakten en/of moesten aansluiten bij RES 1, waardoor de 14 spelers op de vrijdagavond plotseling werden uitgedund tot 10 spelers op de zaterdag en alsnog weer veel regelwerk verricht moest worden. En telkens pakte Werner deze ondankbare taak maar weer op zonder al te veel te mopperen.

Inmiddels heeft Werner zich, ondanks zijn aanvankelijke weerstand tegen de fusie met SC Bolsward, beschikbaar gesteld voor een rol in de Commissie Senioren van SC Bolsward. Werner wil zich blijven inzetten voor het seniorenvoetbal en dan met name voor de zondag. RES en SC Bolsward zijn zeer gelukkig en dankbaar met deze stap van Werner. Het getuigt van het juiste voetbalhart en dienstbaar te blijven aan het voetbal.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.