Werkzaamheden Laag Bolwerk begonnen

Vandaag is men begonnen met de herinrichting van het Laag Bolwerk.  De wilgen langs de Stadsgracht worden de komende dagen weggehaald. Vervolgens worden de bestrating en de wegfundering verwijderd. Nadat het door de boomwortels beschadigde riool is opgegraven kan deze gerepareerd worden.

Naast het bestaande riool wordt dan een apart regenwaterriool aangelegd, waar de afvoerputjes van de weg op aansluiten. Als de rioolsleuven zijn aangevuld krijgt de weg een nieuwe fundering en nieuwe bestrating. Om het historische karakter van het Laag Bolwerk te versterken worden de rijbaan, trottoirs en parkeervakken met gebakken straatstenen bestraat. De openbare verlichting wordt voorzien van energiezuinige LED-lampen. Aan het einde van het werk planten we 54 nieuwe bomen (iepen) langs de Stadsgracht. Volgens planning is de herinrichting eind dit jaar gereed. Omdat een gehele afsluiting van het hele Laag Bolwerk niet wenselijk is worden de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd. In principe is in de periode van 20 september tot eind december geen doorgaand verkeer mogelijk op het Laag Bolwerk. De woningen en bedrijven aan deze straat blijven zoveel mogelijk (vanaf één kant) bereikbaar. De bushaltes aan het Laag Bolwerk en de Eekwerdlaan komen tijdelijk te vervallen. Busreizigers van lijn 92 worden verwezen naar het busstation aan de Snekerstraat en de bushalte aan de Ugolaan.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.