Werkzaamheden Kruiswaterbrug

Rijkswaterstaat voert van vrijdag 28 februari tot en met vrijdag 14 maart renovatiewerkzaamheden uit aan de Kruiswaterbrug, de A7 bij Bolsward. Het verkeer moet tijdelijk gebruikmaken van 1 rijstrook per richting.

 

De Kruiswaterbrug bij Bolsward wordt in 2014 gerenoveerd. De brug heeft een houten en een stalen brugklep. Alleen de zuidelijke stalen klep wordt vervangen. Tegelijkertijd worden ook de bediening en de besturing van beide kleppen vernieuwd.

De werkzaamheden
De werkzaamheden starten in de nacht van 28 februari op 1 maart. Tijdens deze nacht wordt de oude stalen brugklep verwijderd. Met het verwijderen van de stalen brugklep is van 1 tot 14 maart de zuidelijke rijbaan van de A7 tijdelijk afgesloten voor al het wegverkeer. De noordelijke rijbaan over de houten brugklep wordt door middel van de barriers gesplitst. Hierdoor kunnen de weggebruikers richting Sneek gebruikmaken van één rijstrook. Op de andere rijstrook kan het verkeer richting de Afsluitdijk rijden. In deze periode wordt de nieuwe stalen brugklep aangebracht. Ter plaatse geldt op de A7 voor het verkeer een verlaagde maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met een langere reistijd.

Van 14 maart tot 4 april wordt de A7 ’s nachts tussen 22.00 en 5.00 uur volledig afgesloten. In deze periode worden de veiligheidsystemen van de nieuwe brug getest. Tijdens deze afsluiting wordt het doorgaand verkeer omgeleid via het provinciale wegennet en lokale verkeer via het gemeentelijke wegennet.

Afhankelijk van de weersomstandigheden en het verloop van de werkzaamheden kunnen de werkzaamheden korter of langer duren.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.