Werkstraffen voor dreigen met mes in Bolswarder café

LEEUWARDEN/BOLSWARD – Twee broers uit het Noord-Hollandse Huizen die in de nacht van 16 december vorig jaar stampij maakten in een café aan de Bargefenne in Bolsward, zijn maandag door politierechter Tim Wassink veroordeeld tot werkstraffen.

De broers, 23 en 25 jaar oud, waren ’s nachts met een neef naar Bolsward gereden. De jongste broer, hij verscheen maandag niet op de zitting, kreeg ruzie met een van de cafégasten. Zijn broer schoot te hulp, hij zou iemand een mes op de keel hebben gehouden. De Huizenaar ontkende, hij beweerde dat hij alleen een sleutelbos had opgepakt die op de grond was gevallen.

Drie getuigen hadden echter verklaard dat hij een mes in de hand had. Een ruit van het café sneuvelde toen de jongste broer er een fiets tegenaan gooide. De rechter bepaalde dat hij de schade -een kleine 800 euro- moet betalen. De Huizenaar kreeg een werkstraf van 20 uur.

Zijn oudere broer moet 60 uur gratis werken. De rechter achtte bewezen dat hij met het mes -dat nooit is gevonden- heeft gedreigd. Als stok achter de deur legde Wassink een voorwaardelijke celstraf op van vier weken, met een proeftijd van twee jaar. De rechter hield er rekening mee dat de verdachte een lichte verstandelijke beperking heeft.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.