Werkstraf voor stelende Bolswarders

LEEUWARDEN/BOLSWARD – Een Leeuwarder (32) die in de zomer van 2015 geregeld op dievenpad ging met een stel uit Bolsward is donderdag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot 12 maanden cel. De Bolswarders kregen werkstraffen.

De man (26) en de vrouw (23) uit Bolsward kregen beide dezelfde straf: 120 uur gratis werken en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand. Samen met de Leeuwarder gingen ze in de zomer van 2015 regelmatig op dievenpad

In Westhem, Winsum en Nijland stalen ze diesel uit vrachtwagens. In Hilaard en Winsum pikten ze onder andere gereedschap en een hogedrukreiniger. De Bolswarders blowden stevig en dat moest gefinancierd worden. Het stel is inmiddels verhuisd naar Leeuwarden. De 32-jarige had meer op zijn kerfstok: hij heeft eind juni 2015 uit een garage in Bolsward een Opel Vectra gestolen, nadat hij eerst in de camper van de eigenaar had overnacht.

De door de rechtbank opgelegde straffen zijn gelijk aan de eisen van de officier van justitie.

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.