Werkstraf voor mishandelingen bij oktoberfest Witmarsum

LEEUWARDEN/WITMARSUM – Na afloop van het oktoberfest in Witmarsum, op 10 oktober vorig jaar, had een Workumer (19) behoorlijk huisgehouden. Hij had twee mannen mishandeld. Een van de slachtoffers raakte buiten westen. Woensdag werd de Workumer door politierechter Jolanda Lootsma veroordeeld tot een werkstraf van 50 uur.

De Workumer had gedronken die avond. ‘Heel veel’, bekende hij. Hij wist zich lang niet alles te herinneren. Na afloop van het Witmarsumer oktoberfest had hij een van de bezoekers geslagen omdat hij dacht dat diegene hem voor ‘homo’ had uitgescholden. Zomaar vanuit het niets had de Workumer de ander tot twee keer toe in het gezicht geslagen. Het slachtoffer was zich van geen kwaad bewust geweest.

Een tweede slachtoffer ging knock out. De jongen had tegen de Workumer gezegd dat hij even rustig moest doen. De Workumer haalde uit en sloeg de jongen letterlijk tegen de grond. Het slachtoffer is een paar minuten buiten bewustzijn geweest. Hij is door zijn ouders naar het ziekenhuis gebracht.

Daar werd een hersenschudding geconstateerd. Bij de politie had de Workumer gezegd dat hij zich ‘kapot’ schaamde. Op de vraag van de rechter of hij ook contact had gezocht met de slachtoffers, antwoordde hij ontkennend. ‘Ik wil het graag vergeten’, zei de Workumer.

‘Dat geldt waarschijnlijk ook voor de slachtoffers, maar misschien kunnen ze dat wel niet’, reageerde Lootsma. Zij bepaalde dat de Workumer een schadevergoeding van 191 euro aan een van de slachtoffers moet betalen, voor een beschadigde jas en andere kosten.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.