Werkstraf voor Hartwerder voor inbraak, diefstal en heling

LEEUWARDEN/HARTWERD – Een 20-jarige Hartwerder is vrijdag door politierechter Jan Schoemaker veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur, plus 60 uur voorwaardelijk. De Hartwerder heeft eind augustus 2015 in Bolsward ingebroken in een camper. Er was een opblaasbare kano weggenomen.

In dezelfde periode hadden zijn vrienden uit de tuin van een woning aan de Snekervaart een krat bier gestolen. De Hartwerder zei dat hij niet bij de diefstal van het krat betrokken was, maar hij had wel geholpen om de inhoud op te maken. De rechter vond dat de verdachte zich daarmee schuldig had gemaakt aan heling.

In mei vorig jaar had de Hartwerder bij de bushalte aan de Kloosterlaan een fiets gestolen. Net als bij de inbraak in de camper had hij gedronken. ‘Ik had geen zin om te lopen’, zei de Hartwerder. Sinds augustus vorig jaar staat hij onder toezicht van de reclassering. De rechter bepaalde dat het toezicht gehandhaafd dient te blijven.

Mocht de reclassering dat nodig achten, dan moet de Hartwerder zich laten behandelen bij de GGZ of de verslavingszorg. De zaak was aan het rollen gekomen doordat de politie onderzoek deed naar een reeks inbraken. In het kader van dat onderzoek werden de vrienden van de Hartwerder aangehouden. Via de vrienden was de politie bij de Hartwerder terechtgekomen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.