Werkstraf Makkumse voor rijden onder invloed en verzet tegen politie

LEEUWARDEN/MAKKUM – Een 49-jarige inwoonster van Makkum is donderdag door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot een werkstraf van 20 uur. De vrouw heeft met drank op achter het stuur gezeten. Toen de politie haar mee naar het bureau wilde nemen, verzette ze zich.

De Makkumse was op zondag 18 oktober 2015 naar de voetbalwedstrijd Heerenveen – Feijenoord geweest (uitslag: 2-5). Daar had ze een aantal wijntjes genuttigd. Omdat ze -teveel- had gedronken, was het de bedoeling dat een kennis haar naar het centrum van Heerenveen zou rijden, waarna ze door een andere kennis zou worden opgehaald.

Ze moest dan zelf eerst wel even haar auto uit het parkeervak rijden. Daarbij raakte ze een andere auto. Getuigen hadden de politie al gewaarschuwd toen ze twee mensen die onvast ter been waren in de auto zagen stappen. Toen de politie arriveerde, zou de Makkumse zich behoorlijk recalcitrant hebben gedragen.

Volgens de politie wilde de vrouw niet meewerken en bleef ze zich verzetten, zelfs terwijl ze werd geboeid. Volgens de Makkumse trok de agent haar aan de arm waar ze sinds een auto-ongeluk van drie jaar geleden last van heeft. Ze zei dat ze ‘een pure paniekaanval’ had. Ze had ruim twee keer meer gedronken dan wettelijk is toegestaan.

Ze zei dat de schade aan de andere auto is geregeld. De volgende dag is met een bloemetje bij de eigenaar van de auto geweest. Ze is ook op het politiebureau geweest om haar excuses aan te bieden. Daar hield rechter Willem Sikkema rekening mee, voor de Makkumse in positieve zin, bij de strafmaat. De rechter veroordeelde de vrouw tot een werkstraf van 20 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.