Werkstraf Bolswarder voor kopstoot en overtreden lokaalverbod

LEEUWARDEN/BOLSWARD- Een 27-jarige inwoner van Bolsward is maandag door rechter Jan Schoemaker veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur. De Bolswarder heeft in de nacht van 11 op 12 maart op de Dijkstraat een kopstoot uitgedeeld. Bovendien bleek dat de man een lokaalverbod had overtreden.

De Bolswarder had in een horecagelegenheid aan de Dijkstraat woorden gehad met het latere slachtoffer. Op straat troffen de twee elkaar opnieuw. De Bolswarder zou vanuit het niets de ander een klap en een kopstoot hebben gegeven. Dat ontkende hij, hij zou het slachtoffer alleen maar een duw hebben gegeven.

Een getuige had gezien dat de man een klap uitdeelde, andere getuigen spraken ook, net als de verdachte, van een duw. Toch ging de rechter er vanuit dat de Bolswarder zich schuldig had gemaakt aan een mishandeling. Die conclusie baseerde Schoemaker voor een groot deel op het letsel: het slachtoffer had een bloedneus opgelopen en een afgebroken tand.

De verdachte ontkende destijds ook dat hij in de horecagelegenheid was geweest, hij heeft daar een ontzegging lopen tot juni 2018. De rechter concludeerde dat hij wel degelijk binnen was geweest, mede op basis van de verklaring van het slachtoffer dat er in de horecagelegenheid al een confrontatie was geweest.

Op voorstel van officier van justitie Charlotte Cromwell veroordeelde Schoemaker de Bolswarder tot een werkstraf van 80 uur. Hij moet ook een schadevergoeding betalen: 639 euro voor de tandartskosten -het slachtoffer kreeg een stifttand- plus 500 euro smartengeld. De Bolswarder verscheen maandag niet op de zitting van de politierechter.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.