Werken via Wil voor mensen met een beperking

Ook voor mensen met een beperking is er ruimte op de arbeidsmarkt. Zo werkt sinds 2 jaar Theo van der Plaats bij de Hema te Bolsward.

Theo werkte eerder op de kinderboerderij en gaf via zijn begeleiding aan dat hij graag buiten de dagbestedingslocatie aan het werk wilde. De jobcoach van begeleid werken WIL ( Martje Meijers) is toen in gesprek gegaan met Theo en heeft zijn wensen en mogelijkheden geïnventariseerd.

Theo vindt het fijn om in contact met mensen te zijn en daarnaast is hij goed in schoonmaken. Een combinatie welke helemaal tot zijn recht komt in de Hema te Bolsward.
Theo werkt voornamelijk in de horeca maar maakt daarnaast ook de personeelskantine en de klanttoiletten schoon.
Hij verteld enthousiast dat hij allerlei werkzaamheden verricht in de horeca, van het inruimen van de vaatwasser tot het schoonhouden van de tafeltjes in het restaurant. Ook helpt hij bij het broodjes bakken.
Theo beschikt over een uitermate goed humeur, wat het werken met zijn collega’s gezellig maakt.
Hij vindt zijn collega’s heel erg leuk: “ze doen allemaal aardig tegen mij!”
Het gaat heel goed met Theo in de Hema en hij zegt dan ook: “ik wil hier niet weg!, het is veel te mooi”!

Over WIL:
Wil helpt mensen die daarbij net even een zetje kunnen gebruiken en mensen die meer ondersteuning nodig hebben.
WIL versterkt personen, gezinnen, wijken en buurten. WIL biedt een oplossing voor iedere situatie.

WIl is onderdeel van Zorggroep Alliade.
Zorggroep Alliade biedt kwetsbare mensen zorg en ondersteuning. Alliade doet dat op een individuele wijze, zodat recht wordt gedaan aan de verscheidenheid van mensen en iedereen zichzelf kan zijn op een passende plek in de samenleving.
Zorggroep Alliade bestaat uit: Talant, Meriant, Reik, WIL, Baanplus, Zorgkompas en Support & Co. Het dienstenpakket bestaat uit: gehandicaptenzorg, ouderenzorg, orthopedagogische behandeling, arbeidsintegratie en thuiszorg. WIL kan gebruik maken van de jarenlange expertise van Zorggroep Alliade.

Begeleid werken:
Voor het meedoen aan de samenleving staan de ontwikkelingsmogelijkheden van mensen altijd centraal. Leven en werken naar wat mogelijk is. Soms is dat in de beschermde omgeving van de ondersteuning op locatie, soms is dat begeleid werken, midden in de samenleving. Maar altijd passend. Veel mensen met een beperking zijn bijzonder goed inzetbaar in een alledaagse werkomgeving. Samen met de jobcoach zoekt men naar geschikte mogelijkheden, met coaching van zowel werknemer als werkgever.

Naar de website van WIL

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.