Werken op hoog niveau aan het stadhuis van Bolsward (video)

Het is iedere dag weer een hele klim voor de twee schilders die momenteel aan het stadhuis in Bolsward werken.

Als eerste moeten de mannen binnen in het stadhuis al de nodige treden beklimmen en eenmaal buiten op de steiger volgen er nog enkele tientallen. “Ut binne meer as honderd”: Aldus René Bootsma, schilder bij Timme Schilders. Maar hij en Rinse Draaisma hebben de klim er graag voor over want het is toch een mooie klus om de toren van het stadhuis te mogen schilderen.

Nadat het leiwerk en de verrotte stukken waren vervangen konden de mannen zo’n anderhalve week geleden beginnen aan hun klus. En alhoewel het weer niet altijd meezit, hebben ze wel één van de mooiste uitzichten die er is. Helaas is het deze dag mistig en valt er van de omgeving niet zoveel te zien. Maar Bootsma fotografeerde een week terug een prachtige zonsopkomst.

Als de steiger over enkele weken weer verwijderd is, zullen de mannen toch anders kijken naar hun werk. Want dan staat het stadhuis dankzij hun werk er de komende tijd weer prachtig bij.

https://picasaweb.google.com/105709191921420566070/01stadhuis02#6210369121227538290

Foto album

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.